Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
62,1, 62,2 ?
Nieprzeczytany post autor: c1rca »
Siemanko, nie wiem czy był już taki temat jak coś to mnie skarcicie albo coś tam, do rzeczy.
No więc jakiś czas temu ktoś tam miał przypał i znalezli mu niespełna 35gram ganji. Typ był już karany parę razy za 62,1, do tego po nocy na dołku w prokuraturze przedstawili mu zarzut dużej ilości czyli drugi paragraf (62.2). Przy dobrowolnym poddaniu się karze prokurator wysunął propozycje rok bezwzględnego. Nie przyznał się do winy, poprosił tylko o adwokata z urzędu. Dostałem dozór policyjny, dalej drugie przeszukanie, skonfikowali mu samarki, wagę, telefon.
Teraz moje pytania;
Typ jest czysty żadnych zawiasów, kurator również zszedł, podobno po nowelizacji ustawy osoby karane któryś raz z tego artykułu nie mają szans na zawiasy, to prawda?
Drugie: Czy 35 gramów można kwalifikować do 62.2?
Trzecie: Co najlepiej zrobić? Jest tak że adwokat z urzędu to wielka lipa jak wszyscy wiemy, jedyne co mu zaproponował to pismo odroczenie, ewentualnie dozór elektroniczny. Może ktoś coś lepiej doradzi. Z góry dzięki ;-)
  • 3186 / 372 / 0
Re: 62,1, 62,2 ?
Nieprzeczytany post autor: Blu »
07 października 2017c1rca pisze:
Typ jest czysty żadnych zawiasów, kurator również zszedł, podobno po nowelizacji ustawy osoby karane któryś raz z tego artykułu nie mają szans na zawiasy, to prawda?
Nie.
Drugie: Czy 35 gramów można kwalifikować do 62.2?
Tak. Nie ma ustalonego limitu, to zależy od widzimisię prokuratora. Znam przypadek zakwalifikowania 12 gram jako dużą ilość.
Trzecie: Co najlepiej zrobić? Jest tak że adwokat z urzędu to wielka lipa jak wszyscy wiemy, jedyne co mu zaproponował to pismo odroczenie, ewentualnie dozór elektroniczny. Może ktoś coś lepiej doradzi. Z góry dzięki ;-)
Za 35 gram możesz spokojnie ugrać zawiasy, odsiadka za takie coś to głupota, dozór też jest słaby. Jak ten z urzędu się do tego nie pali to weź prywatnie, koszt koło 2 tys.
  • 493 / 105 / 0
Nieprzeczytany post autor: virr »
Pierwsze co to przeczytaj to : http://www.otwartapestka.info/poradnik_ ... nta1_4.pdf
ma ustawowych granic - widełek znaczna- nieznaczna ilość. Chujowo, że samarki i waga znaleziona. Bierz adwokata, nie poddawać się NIGDY dobrowolnie karze !!! Znam kogoś, kto za ok 200 g. dostał zawiasy . Uważaj co mówisz i jakim językiem na przesłuchaniach 9 np. jeżeli zeznasz, że paliłeś z kimś jointa, to dodatkowo udzielanie Ci dojdzie :) ), czytaj czy dokładnie to zostało zaprotokołowane , inaczej nie podpisuj ( choćby różniło się tylko 1 słowo ). Poczytaj wątek Porady prawne, tam troszkę więcej napisane . PZDR !!!
Po zażyciu nie kontaktuj się ani z farmaceutą, ani z lekarzem, sam(a) wiesz, że Ci sz(kodzi)...
  • 5 / / 0
07 października 2017Blu pisze:
Nie.
W takim razie prokurator wprowadził go w błąd. Skąd więc ten rok bezwzględnego przy dobrowolnym poddaniu się karze?
07 października 2017virr pisze:
Uważaj co mówisz i jakim językiem na przesłuchaniach 9 np. jeżeli zeznasz, że paliłeś z kimś jointa, to dodatkowo udzielanie Ci dojdzie ), czytaj czy dokładnie to zostało zaprotokołowane , inaczej nie podpisuj ( choćby różniło się tylko 1 słowo )
No tak na przesłuchaniu praktycznie gość odpływał, także dla świętego spokoju podpisane, chociaż miał uwagi, oczywiście nie było tam nic złego konkretnie, natomiast jak to w prokuraturze, słówka, słóweczka. Po odmowie składania zeznań podstawowe pytania typu gdzie mieszkam, gdzie pracuję, mówił że robi kursy takie i takie, w ramach unijnego projektu, za ktore dostaje pieniadze, z tego też się po części utrzymuje. zaprotokołowane zostało coś w deseń "Chodzę na kursy i dostaje za nie pieniądze", niby nic wielkiego ale z doświadczenia wiem że sformułowane zdanie ma różne konteksty. Inaczej brzmi :"Obecnie podnoszę kwalifikacje w ramach unijnego projektu, co również jest moim źródłem dochodów", niż "-gdzie pan pracuję?" "-chodzę na kurs za który mi płacą", paranoja ogólnie jeżeli chodzi o podejście do OSKARŻONEGO bo przecież jeszcze mnie nie skazali.
  • 493 / 105 / 0
:) mylą Ci się osoby ( w rozumieniu gramatycznym ... ). Niewazne. Co do pierwszego akapitu :
Prokurator to stanowisko pracy- musi mieć wyniki, chce premii, awansu itd., więc ( xd ... ) nie licz na niego. Będzie robił wszystko byś został skazany , wprowadzając w błąd ( ... no sorki, ale jako Osobę ma Cię w chuju ...). Wprowadzanie w błąd to nic jeszcze . Mnie chciał zrobić jeszcze gorzej : poddałem się dobrowolnie karze :blush: , ale innej niz została odczytana na posiedzeniu sądu , na który nawet NIE MIAŁENM OBOWIĄZKU SIĘ STAWIAĆ. Całe szczęście się stawiłem , dzieki czemu mogłem się dowiedzieć ( xd !!!! ) , że kara na którą uzgaodniłem z prokuratorią była inna niż .....zaklepana przez sąd . To nie było śmieszne - ja zgodziłem się na leczenie ( "leczenie" bo od mj .... ) , a sąd skazał mnie na LECZENIE W ZAMKNIĘTYM OŚRODKU i to dokładnie przez prokuratorię wskazanym.... Na to się nie godziłem wcześniej, nie tak się dogadalismy przy dobrowolnym poddaniu sie karze !!!! Byłem zdruzgotany słuchając na co zostałem skazany ( " dobrowolnie" ....). Po prostu prokurator oszukał mnie .
Stąd ten "rok bezwzględnego więzienia ". Nie martw się , wycofaj dobrowolne poddanie sie karze. Zgopdnie z tym , co piszą w poradniku zasypuj prokuratora pismami ( to też " człowiek " jak się zorientuje, że z Tobą nie opłaca mu się "skórka za wyprawkę ", to da se spokój, bo inaczej to byłoby jak : :wall: ) . A te 30 kilka gr. to dosć ....śmieszne - toć z 1 ( :) znalezionej chyba roślinki :-D ) MNIEJ NIE MOŻE BYĆ, BO BIOLOGIA TAKA :gun: . jAKO OSKARŻONY MASZ PRAWA I KO0RZYSTAJ Z NICH !!! To bezwzględna gra nie miej złudzeń co do tego, że za te biedne 30parę możesz i siedzieć i dostać grzywnę, a przy dobrej linii obrony nawet możesz nie zostać karanym ( " Nie p[odlega karze czyn zabroniony, jezeli jego szkodliwość społeczna jest znikoma ..." czy jak to tam dokładnie napisali :) ).
Pamiętaj, że sąd pozna nie Ciebie, a pisma z prokuratury i na ich podstawie będzie na Ciebie patrzył ( tak : :scared: )... PZDR !!!
Po zażyciu nie kontaktuj się ani z farmaceutą, ani z lekarzem, sam(a) wiesz, że Ci sz(kodzi)...
  • 747 / 38 / 0
Jak się będziesz rzucać jak wesz na grzebieniu to będą się na ciebie patrzeć tak :scared: :moody: %-D . Sorki nie mam doświadczenia w tym, ale wiem ze jakbas kobiete denerwowal jej kolezankę z pracy gostek zo handluje marihunaen to dojebie po złości tobie bracie :). Kolego wyżej przemyśl swoją sytuac... sorki, sytuacje kolegi, zanim zaczerpniesz tutaj wiedzy.
  • 493 / 105 / 0
Wypierdalaj nasienie (ileśtam) do przedszkola , ale nie udzielaj rad . Znamy się, KRETYNA CHCESZ UDAWAĆ ( TZN jestes debilem ) :)
  • 131 / 22 / 0
A tam przypadkiem jakaś recydywa się nie wkradła? Bo czystość, czystością (w rozumieniu brak zawiasów), ale autor wątku dość oględnie napisał o uprzedniej karalności.
  • 5 / / 0
O ile wiem,recydywa jest po pół roku dopiero także nie ale coś tam już było (ten sam).
Co do poradnika otwartej pestki,kiedyś już go czytałem raczej nie pomoże szczególnie jeśli chodzi o 2 paragraf, bo to z przed nowelizacji.
Natomiast, na adwokata, jak już ktoś wspomniał mnie nie stać.
Jakoś czarno to widzę...
  • 404 / 40 / 0
W przypadku ustawy o przeciwdziałaniu narkomani,jak przyznasz się do winy,to tak jakbyś poszedł na ugode i wyrok jest po prostu zatwierdzony...Nigdy sedzia nie da ci surowszej kary,niz prokurator będzie żądać,takie sytuacje zdarzały sie tylko w jakiś medialnych sprawach...Przyznając sie do winy pozbawiamy się okoliczności łagodzących,jak dobra opinia u sąsiadów,młody wiek czy to,ze przedtem nie byliśmy karani itd.Zawsze trzeba pamiętać,że po zakończeniu wyroku w zawiasach jest jeszcze okres próbny 6-miesieczny po którym sąd za to samo przestępstwo moze nam je jeszcze odwiesić, wiec gdy wyłapiemy zawiasy dodajemy sobie do nich pół roku.
ODPOWIEDZ
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.