Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Cześć!

Lubie imprezy w stylu rave ale nie chcę spożywać za każdym razem substancji (MDMA). Pytałem już wujka duckduckgo ale nie udzielił mi satysfakcjonującej odpowiedzi. Mianowicie poszukuję alternatywnych sposobów wchodzenia w trans. Słyszeliście może o czymś takim? Lub może znacie kogoś kto potrafi iść na srogie techno lub psytrance i wprowadzać się w taki stan bez użycia substancji? Oddech, praca z ciałem... szukam konkretów. O oddychaniu holotropowym już słyszałem i testowałem.

Pozdrawiam Was!
  • 1533 / 196 / 0
chyba sie nie da osiągnąć stanu po narkotykach bez natkotyków
  • 1016 / 97 / 0
Po prostu miej udane życie i dobre towarzystwo, odpowiedni sposób myślenia żeby odizolować ewentualne troski, problemy i skupić się na tym że "teraz napierdalamy bo jest zabawa". Wszystko siedzi w głowie, uwierz że są stany gdzie nawet dobre MDMA do zabawy nie zachęci jak delikwent się od paru tygodni zastanawia czy sznur czy zwiedzanie dna jeziora. Wszystko siedzi w głowie, chociaż "magicznych trików" nie wykluczam, ale też nie jestem ich zwolennikiem. Jak magia to chemiczna a nie szamańska.
The child is grown
The dream is gone
  • 3649 / 994 / 2
Narkotyki nie? ok, moim nowym odkryciem z ostatnich dni jest ułatwienie wejścia w trans za pomocą roślinki Tagetes lucida ;)
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC

Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.