Czy ktos moze mi powiedziec jak moge sie pozbyc tego metalu z organizmu ?
Kiedy to je amelinum tego nie pomalujesz
sadhana pisze:Witamn. Zrobilem sobie analize pierwiastkowa wlosa i wyszedl mi bardzo wysoki poziom aluminium w organizmie.
Czy ktos moze mi powiedziec jak moge sie pozbyc tego metalu z organizmu ?
Kiedy to je amelinum tego nie pomalujesz<- wszedziem te pilatry
---------
Wysoki poziom to znaczy jaki ? Organizm radzi sobie z dawką 60mg na dobę. Jak nie zahaczający o zatrucie to olej to, i idź na skup złomu jak koledzy radzili ;]
Życie to najlepszy narkotyk...
Tak jak napisał nota600 - zwracaj uwagę na zaburzenia działania ukł. pokarmowego, gdyż on pierwszy reaguje na ew. nadmiary glinu. Jeśli w badaniu wyszedł Ci za duży poziom i faktycznie zauważasz u siebie jakieś konkretne objawy, warto poważnie się tym zająć, bo glin w dużym nadmiarze zaczyna odkładać się w różnych tkankach, m.in. kościach, mózgu, wątrobie, sercu, trzustce i mięśniach. Może powodować zmiany w funkcjonowaniu bariery krew-mózg.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3654245/
Wiem, że pomocny w usuwaniu nadmiaru ołowiu oraz kadmu jest sok z aronii (koniecznie niesłodzony - sacharoza to trucizna). Nie wiem czy ma to też zastosowanie do aluminium. Tutaj link do pubmedu:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17408071
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.