Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 105 / 2 / 0
Czy można odważyć małe ilości prochu ,dokładnie bez użycia wagi jubilerskiej?
Jest możliwość odmierzenia w miare dokładnie 1,5mg?

Myślałem nad rozpuszczaniem w spirytusie ,ale wolałbym żeby nie trzeba było trzymać w cieczy.
  • 11 / 5 / 0
Ja wiem, że nie na temat, ale może jednak warto poświęcić te 10-15 zł a nie się tak z tym pierdolić.
  • 559 / 28 / 0
Niby można, jeśli masz pewność ile dokładnie masz całości prochu możesz to działkować "na logike" ale nie wiem o której substancji mówisz i to nieco ryzykowne :)
@up waga 0.001g to chyba nieco wiekszy wydatek z tego co wiem. 0.01g kupilem dosyc dokładną za 30 zlotych ta o 0.001 to musi byc dokladna waga labororatoryjna.

O jaką substancje chodzi?
  • 232 / 16 / 0
nie odważysz 1,5 mg inaczej niż specjalną wagą która 30 zł nie kosztuje
jeśli substancja ma małe granice dawkowania i musisz wziąć dokładnie to 1,5 mg to daj sobie spokój dopóki nie będziesz mial dokładnej wagi elektronicznej przystosowanej do ważenia takich małych ilości
można by z dokładnie wyważoną wagą szalkową próbować ale to też nie do takich małych ilości
  • 3651 / 999 / 2
Nawet przy wadze jubilerskiej 0,001g nie ryzykowałbym odważania doca. Laboratoryjna jeszcze ujdzie, ale trzeba doważyć materiał, bo nisko przy granicy wyczuwalności nogą pojawiać się odchylenia
sky is the limit
  • 2883 / 303 / 0
jest już pierdyliard tematów a propos ważenia, do zamknięcia
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 105 / 2 / 0
19 lipca 2017neurobiolog pisze:
Nawet przy wadze jubilerskiej 0,001g nie ryzykowałbym odważania doca. Laboratoryjna jeszcze ujdzie, ale trzeba doważyć materiał, bo nisko przy granicy wyczuwalności nogą pojawiać się odchylenia
A strzykawki ,woda/spirytus (co bedzie lepsze?) i proporcje? przy wiekszej ilosci płynów powinno być całkiem dokładnie.
  • 658 / 53 / 0
No chyba umiesz rozpuścić subst. w czymkolwiek i obliczyć stężenie...

Jedynym ograniczeniem jest to, że niektóre związki nie są trwałe w roztworach, nawet w glikolu czy etanolu.
Chaos Aksjologiczny
Materiału zmęczenie, być własnego cienia cieniem
  • 3651 / 999 / 2
jeśli to DOC to można rozpuścić w coli
sky is the limit
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.