Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 6 / 1 / 0
Hey uzytkuje trampy już będzie pewnie z 10 rok. Dawkowalem roznie kiedyś starałem się ograniczać ale ostatnie lata raczej nie( nie przekraczając jednak 12-15 tabletek bądź ml dziennie choc tak pewnie tez się zdażyło) tabletki 100. Czasami mało czasami koo tych 12. Wszystko zawsze było git a parę dni temu poszedłem wiązać krawat przed lustro. Koo 14 i obudziłem się w szpitalu drgawki utrata swiadomosci.byłem po 6-8 ml kropli Powiedzcie mi teraz czy moge jeszcze jeść czy będzie się to już zawsze w szpitalu kończyło. Albo czy gozej przy następnym takim ataku uszkodze sobie mozg albo cos?

przeniesiono do odpowiedniego działu - polymerase
  • 322 / 36 / 1
Zakładam że nie do końca sledzisz te fora ani nawet nie poczytales trochę głębiej na temat tej substancji, gdyż wtedy wiedzialbys że tramadol znacznie obniża próg drgawkowy a w ciutke większych dawkach - do niego prowadzi. Zasadniczo, dawki powyżej 400 są obarczone wysokim ryzykiem grand mala, aczkolwiek wiele jest czynników które na to również wpływają. Dlatego biorąc ten 'lek' należy wziąć coś co zapobiegnie ewentualnemu atakowi, zwykle benzodiazepiny, z których najlepsze to diazepam, lorazepam i trochę ryzykowny clonazepam.

Bezpośrednia odpowiedź na pytanie, chociaz spóźnione, brzmi nie. Nie ląduje więcej po ataku gdyż praktycznie na pewno skończy się to powtórka. Dziwne akurat że leciales na tym 10 lat i dopiero teraz masz taką sytuację. Na prawdę wielkie szczęście.
What's left of me?
  • 3455 / 561 / 2
Przerzuc sie na kodeine. kodeina moze działać bedzie odrobone słabiej, za to bez ryzyka lądowania w szpitalu. Ekstrakcja kodeiny z Antidolu 15.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 456 / 22 / 0
Moim zdaniem przerzucenie się z tramadolu na kodeinę to już trochę jak lizanie lizaka przez papierek nie ma większego sensu bo obie te substancje działają zupełnie inaczej. Mnie rekreacyjnie tramal zupełnie nie interesuje ale p/bólowo działa całkiem spoko .
Każde stosowanie nie będzie się kończyło szpitalem jednak jak już się zaczęło to może być różnie więc lepiej trzymać rękę na pulsie. Spróbuj ogarnąc sobie lamilept chociaż do końca nie wiem jak z jego stosowaniem z innymi lekami ale blokuje wystąpienie drgawek.
"One, Two....Rabbit's Coming for You...
Three, Four....Better Lock Your Door...
Five, Six....Grab Your Narcotics...
Seven, Eight....Better Stay Up Late...
Nine, Ten.....Never...Sleep Again..."
ODPOWIEDZ
Newsy
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.