Więcej informacji: Tryptaminy w Narkopedii [H]yperreala
Ostatnio zjadłem 35mg 4-HO-MIPTa i byłem zawiedziony, więc w mojej głowie zaczęła rysować się ta teoria...
25B-NBOMe - pozytywna miazga, mentalne spełnienie
2C-P, proskalina - bardzo fajnie, rozkminogennie
A tryptaminy:
4-HO-MET - fajne ale mało klarowna faza, dopiero przy 50mg efekty mentalne mnie zadowoliły
5-meo-mipt - bardzo dziwnie, wrażenie oderwania od świata, zanik emocjonalności
4-HO-MiPT - słabe efekty mentalne, zanik emocjonalności
Opisane efekty występują tylko w dużych dawkach. Natomiast w mikro i małych dawkach tryptaminy (np. 4-HO-MiPT <10mg) w moim życiu sprawdzają się świetnie.
Jaką substancję przypomina mi efekt który przeszkadza mi w działaniu tryptamin? 2-OxO-PCE! A zatem... agonizm receptora sigma?
Całkiem prawdopodobne, zwłaszcza że to ten sam efekt, który "psuje" działanie 2-OxO-PCE, a był nieobecny przy MXE.
Albo jakiś podtyp receptora 5-HT, aktywowany przez tryptaminy ale nie przez fenylki.
Czy jest jakiś dostępny (znaczy: nie na receptę) antagonista sigmy?
ENTEOGENY PRAWEM, NIE TOWAREM!
Układ nagrody kurwą jest.
also wiele antagonistów sigmy to pochodne fenyloetyloaminy własnie xD
najczęsciej 3,4 i N-podstawione więc twoja teoria ma sens
a i receptory sigma i NMDA tworzą oligomery więc prawie zawsze dyso=agonista sigma
gdzieś czytałem o badaniach że endogennym ligandem sigmy jest DMT
19 kwietnia 2017hydroksy pisze: Czy jest tu ktoś, u kogo średnie-duże dawki tryptamin powodują mało klarowne tripy, przyprawione uczuciem dziwności, natomiast fenyloetyloaminy dają rasowe efekty mentalne?
Ostatnio zjadłem 35mg 4-HO-MIPTa i byłem zawiedziony, więc w mojej głowie zaczęła rysować się ta teoria...
25B-NBOMe - pozytywna miazga, mentalne spełnienie
2C-P, proskalina - bardzo fajnie, rozkminogennie
A tryptaminy:
4-HO-MET - fajne ale mało klarowna faza, dopiero przy 50mg efekty mentalne mnie zadowoliły
5-meo-mipt - bardzo dziwnie, wrażenie oderwania od świata, zanik emocjonalności
4-HO-MiPT - słabe efekty mentalne, zanik emocjonalności
Opisane efekty występują tylko w dużych dawkach. Natomiast w mikro i małych dawkach tryptaminy (np. 4-HO-MiPT <10mg) w moim życiu sprawdzają się świetnie.
Jaką substancję przypomina mi efekt który przeszkadza mi w działaniu tryptamin? 2-OxO-PCE! A zatem... agonizm receptora sigma?
Całkiem prawdopodobne, zwłaszcza że to ten sam efekt, który "psuje" działanie 2-OxO-PCE, a był nieobecny przy MXE.
Albo jakiś podtyp receptora 5-HT, aktywowany przez tryptaminy ale nie przez fenylki.
Czy jest jakiś dostępny (znaczy: nie na receptę) antagonista sigmy?
Nie lubię mentalno-duchowej sfery psychodeli (przeżyłem najgorsze chwile życia + zobaczyłem do czego to może prowadzić) dlatego też zrezygnowałem z brania ich. 25B to jest dla mnie zdecydowanie za ciężką rzeźnią, homet był w miarę lajtowy, ale jednak dalej bywał dla mnie mocno mentalny, 5-meo-mipt pasował mi chyba najbardziej, ale to jednak dalej nie to.
Spróbowałem proskaliny i doznałem szoku. Dla mnie psychodelik idealny, lekko wykręcone psychodeliczne myślenie i praktycznie tyle jeśli chodzi o mental ! Śmiech, radość, fascynacja przyrodą, podkręcenie odbioru muzyki, ale bez dawania jej dostępu do głębszych płaszczyzn (przekonałem się co może zrobić nieodpowiednia muzyka [element z zewnątrz], gdy dostanie się zbyt głęboko), fajne podbicie i nasycenie kolorów, wizualnie 100% statycznie, lekka stymulacja i poczucie połączenia z naturą i pełen clearhed. Coś pięknego, pierwszy raz w życiu miałem ochotę powtórzyć to doświadczenie na następny dzień. Tak więc proska nie dała mi "rasowych efektów mentalnych", ale to może kwestia dawki (40mg).
Za to 25B, samo w sobie i 25C w miksach potrafiło zrobić mi z głową takie rzeczy jakich nigdy nie zrobiła żadna tryptamina (ani żaden inny narkotyk). Tak więc w tym przypadku zgodziłoby się.
homet w dawce 33mg dał mi coś w stylu "mało klarownego tripu, przyprawionego uczuciem dziwności. Więc w sumie poza proskaliną w miarę by się zgadzało, ale dla mnie efekty mentalne po chociażby 5-meo-mipcie były zbyt duże. Po 300mcg LSZ miałem bardzo pozytywny trip, a efekty mentalne były średnio-mocne. 2C-P nie próbowałem.
Także wbrew ogólnej opinii dla mnie mentalnie 25B/C-NBOMe>4-HO-MET, 4-AcO-DMT, 5-meo-mipt, LSZ. Osiedlowy kwasiarz, który zjadł swoje w latach 90 25B określił jako najmocniejszego kwasa w życiu (oczywiście nie wiedział, że to NBOM :nuts: )
BTW Jeśli dla Ciebie 25B to mentalne spełnienie to musisz być moją odwrotnością jeśli chodzi o preferencje. Do dziś jest to najsilniejsza substancja jaką jadłem solo. Tylko kilka mixów ją przebija.
---------------------------------> PAJACYK.pl <----------------------------------------------------
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.