Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Siemka Ludziska! 😁 , piszę w tym roku pracę magisterską, a że jestem na takim kierunku jakim jestem, czyt. psychologia kliniczna, więc muszę przeprowadzić do tego małe badanie 😉 Jeśli masz chwilkę to bardzo Cię proszę o wypełnienie tego oto kwestionariusza: https://goo.gl/forms/rJLlAfizA0uwuG0m2
Z góry bardzo ładnie dziękuję! 😉
PS Do końca kwietnia mam oddać pracę :-D :rolleyes: a jestem w czarej dup... pomóżcie co ? :-D
  • 3455 / 1123 / 0
Nie na temat, do zamknięcia bodajże...
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 361 / 41 / 0
[mention]misspill[/mention] doszłaś do końca ankiety? Po pierwszej stronie może się tak wydawać, ale dalej już porusza temat narkotyków, więc uważam że może zostać.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).

Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.