Szukam informacji na temat substancji które mogą pomóc przy silnym, długotrwałym stresie absolutnie bez działania psychotropowego. Rozumiem że tutaj głównie o psychotropach się dyskutuje, ale może ktoś z Państwa posiada taka wiedzę. Chodzi mi o stres silny, przewlekły, który wpływa już bardzo destrukcyjnie na moją kondycję fizyczną a co za tym idzie na funkcjonowanie na codzień, który będę miała jeszcze z parę miesięcy. Myślę że sprawa związana jest tu stricte z hormonem stresu, kortyzolem. Interesuje mnie czy istnieją leki które redukowały by poziom kortyzolu i czy jest to niebezpieczne żeby starać się obniżyć jego poziom na własną rękę? I czy tego typu leki nie wpływają na psychikę, ponieważ absolutnie nie chcę żeby wywierały tego typu działanie. Wiem że powinnam udać się do endokrynologa w tej kwestii, niestety ciężko o to w mojej miejscowości więc próbuje się zorientować w sytuacji.
Całkowicie blokuje receptory adrenaliny i noradrenaliny. 0 działania rekreacyjnego.
Każdy lekarz wypisze bez problemu.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
19 kwietnia 2017jagupard pisze: @Notoshchiba
Co rozumiesz przez słowo 'działanie psychotropowe' ?
19 kwietnia 2017jazzbass pisze: Klonazepamik
Opipramol, hydroksyzyna
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
O, albo może jeszcze jakiś neuroleptyk? Perazynka albo lepszy Chlorprotiksen? Nie uzależnia, w normalnych dawkach nie zaburza funkcjonowania.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi
Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.