...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 28 / 2 / 0
przestalem pić , chce leczyc sie baclofenem z alkohollizmu , pokladam nadzieje w tym specyfiku .
czy moglby mi ktos napisac jak od jutra powinienem zaczac go zażywać tj. w jakich dawkach i ile razy dziennie
z gory dzieki , baclo mam 25mg
pozdrawiam alkusow
chodzi mi o leczenie a nie rekreacje
  • 2278 / 276 / 3
Zacznij od 25 mg i zobacz, czy nadal masz taką silną potrzebę picia. 50 mg to dla niektórych już dawka rekreacyjna. Poza tym nerki nie lubią się z dużą ilością baklofenu.
I pamiętaj, że to nie lek Cię wyleczy z alkoholizmu, tylko Ty sam musisz chcieć. To tylko dodatek.
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 28 / 2 / 0
spoko dzieki ,pije od 15 lat najdluzsza abstynecja to 5 miechow , ogolnie to mesiac
te 25 podzielic na 3 dawki?
3 terapie za mna , AA, grupy i inne cuda...mam 34 lata i ciesze sie ze jeszcze zyje
  • 2278 / 276 / 3
baklofen działa do około 8 godzin. Nie dziel na trzy dawki, nie ma IMO sensu. I tak nie odczujesz na 99% efektów rekreacyjnych. Używaj tak wtedy, kiedy będzie Ciebie ciągnęło do alkoholu. Nie używaj na sen. Ten lek nie osiąga żadnego stanu stacjonarnego w takich dawkach. Używaj doraźnie. Zwykle zaczyna działać po 15 minutach, chociaż niektórym potrafi się rozkręcić do półtorej godziny, w co nie chce mi się wierzyć akurat.
  • 56 / 23 / 0
Gdzie nie zajże, tam Fene ;-)
Wiesz, dziwna sprawa, ja czuje Baclo od drugiej godziny po przyjęciu. A jak mam duze przerwy to od trzeciej paradoksalnie.:-D Peak w 4-5 godzin po. W ogóle jakiś dziwny jestem.

Ja z kolei zaczalbym od polowy tablety (12.5 mg) i dorzucił po dwoch godzinach drugie pół. Efektywna dzienna dawka powinna sie miescić w okolicy 1-1,25mg/kg

I potwierdzam jako stary i stały użytkownik Baclo: uważaj na nery! oczywiscie bez przesady ale miej to na uwadze i powodzenia!
HWDP JP na 95% bo sie trochę cykam :blush:
  • 2278 / 276 / 3
Masa ciała niestety nie ma tu nic do rzeczy. Peaku w tym przypadku nie powinno być wcale. :P

I zgadzam się z nerkami! Duże dawki je rozpierniczą. Najlepiej wtedy jest pić dużo płynów, dużo pomaga.
  • 28 / 2 / 0
no tak tylko dawkowac doraznie jak sugeruje Fene czy tak jak sugeruje Smelly oto jest pytanie
  • 2278 / 276 / 3
Uważam, że nie powinieneś się trzymać zasady x mg/ y kg masy ciała. Szczególnie, że GABA masz przetyrane alkoholem. Jak wrzucisz 25 mg, to się nic nie stanie, ale zawsze możesz zacząć od mniejszych dawek, żeby zobaczyć. Myślę, że taka odpowiedź Ciebie najbardziej usatysfakcjonuje. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zacząć od mniejszych dawek, a potem od 25 mg (nie więcej). :)
Zmixuj SmellyCata z Fene i będziesz miał odpowiedź. ;)

EDIT: W sumie na razie nie zwiększaj na więcej niż 25 mg. Po prostu będziemy Cię kontrolować w tym temacie i tyle, ok?

EDIT2: SmellyCat, ortografia, do jasnego pana. :P
  • 56 / 23 / 0
Przede wszystkim sorry za ortografie i inne rzeczy którymi okaleczyłem dziś rano oczy i umysły innych użytkowników. Napisałem na przykład (w innym wątku) że clonazepam wpływa na wyrzut dopaminy:-D. Oczywiście działa, ale negatywnie, tak ze ją solidnie hamuje, co gorsza dziś nawet tego posta znaleźć nie moge :-)

Ale do rzeczy:
Co do dawkowania mg/kg to jakieś znaczenie tam ma. Kiedys ze znerwicowanym kolegą testowaliśmy. Ja powiedzmy X kg, kolega 1,5 X kg. I potrzebował akurat 1.5 razy wieksza dawkę (rekreacyjną) Ale to mogły być indywidualne odczucia. W czyjejś głowie nie siedze. I prawda: aż tak duzego znaczenia w przypadku baclo to nie ma.
W ogóle baclo ma strasznie slaba biodostępność.

To dawkowanie dzienne z resztą też wymaga korekty. Powinno być raczej 0,75-1 mg/kg. Pozajączkowałem trochę. Dotyczy to przeciętnej, docelowej dziennej dawki. To nie mantra:-) Po prostu jakoś tak się składa że zazwyczaj efektywna dawka tyle wynosi. I dotyczy to osob które zażywają Baclo już od jakiegoś czasu. Pamiętam, że mi za pierwszym razem starczyło (3-4 X 5mg)

Bierz, 25 mg jak Ci pomaga, i nie zwiększaj jak naprawdę nie musisz. Po prostu ewentualnie, w razie poczeby, dorzuć pół tabletki (szkoda że 25' nie mają tak jak 10' przedziałki. łamiąc tabletkę kruszy mi się czasem na bardzo małe kawałki,więc trzeba się do tego przylożyć)

PZDR
HWDP JP na 95% bo sie trochę cykam :blush:
  • 2278 / 276 / 3
Że rekreacyjnie tak wam wyszło, to raczej przypadek.
Biodostępność baklofenu oralnie to jakieś 1% niecały. Rozmawiałem z panią dr hab., która próbuje zwiększyć biodostępność baklofenu róznymi metodami, ale i tak 100% biodostępność zapewni niestety tylko droga pompa baklofenowa... :/

Wiem natomiast, że baklofen rekreacyjnie jest cholernie nieprzewidywalny i lepiej go nie brać, jeżeli się okaże, że dawka za wysoka, bo można albo narobić sobie przypału, albo zasnąć.

baklofen ma ten super plus, że nie rośnie na niego tolerancja. Chyba, że zniszczymy sobie GABA-b ciągami na GHB/GBL/BDO/fenibucie. Wtedy niestety dawka baklo jest tak wysoka, żeby osiągnąć efekty rekreacyjne, że nerki dostają po dupie ostro. Ja w tej chwili 250 mg nie czuję dla przykładu.

Ale zbaczamy z tematu. ;)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

Zatrzymano oficera żandarmerii który kierował gangiem handlującym heroiną!

Policja w Portugalii zarekwirowała 1,5 tony kokainy od międzynarodowej grupy przestępczej, którą kierował kapitan żandarmerii z Porto.

Farmaceuta skazany na 2 lata więzienia za nieumyślne doprowadzenie do śmierci

Sąd Najwyższy rozpatrywał niedawno wniosek o kasację wyroku, jaki wydano w sprawie farmaceuty, który miał nieumyślnie doprowadzić do śmierci kobiety. Z akt sprawy wynika, że wsypał zmarłej narkotyk do napoju, co doprowadziło do jej śmierci. Farmaceutę skazano na 2 lata pozbawienia wolności.