06 lutego 2017m16averick pisze: Jak w miarę skutecznie wyleczyć zaburzenia pamięci, problemy z koncentracją i procesy myślowe prowadzące do błędnych wniosków spowodowane paleniem zielska, kanna, psychodelikami, euforykami i stymulantami? Przerwa od wszystkiego trwa 3 miesiące dłużej niż rok (z dwoma wyjątkami) i wciąż nie jest jak powinno. Zastanawiam się jak pomóc mózgowi bez zepsucia go jeszcze bardziej więc nootropy pozwolę sobie odradzić, chyba że mnie namówicie :). Pozdrawiam i liczę na mądre rady. Dzięki!
A co do zaburzeń pamięci i problemów z koncentracją, też chciałbym odkryć takowy środek. W moim przypadku noopept powoduje rozdrażnienie (chociaż jak kupiłem Noopept RX to przez 2 tygodnie miałem super podniesiony nastrój, lecz niestety noopept pogarsza koncentrację krótkotrwałą).
Ja jestem na etapie testowania wszystkiego: jest taki suplement Neuridine MAX (wg opisu odbudowuje układ nerwowy, uwrażliwia receptory dopaminowe). Mam go od tygodnia, ale się nie wypowiem co do działania, bo w trakcie tygodnia szło eti, flubromazolam, clonazolam, alko, feta. Ogólnie jak znajdziesz ten produkt to tam jest od groma różnych racetamów. Ja mam zamiar wypróbować wszystkie po kolei , tylko muszę zejść z benzo, bo takie łączenie nie ma sensu.
Z takich doraźnych środków to na koncentrację może nadać się IPH, ale w bardzo małych ilościach.
Celuje, że spodoba Ci się phenylopiracetam, podobno efekty są już od pierwszej dawki. Do tego cholina, acety-L-carnityna i N-acetylo-l-tyrozyna. Dodatkowo magnez i ogromne dawki witamin z grupy B.
pomagają, w razie czego suplementy
pełno ofert w internecie
nie zaszkodzi się objadać orzechami i warzywami
Dodatkowo antagonizm NMDA zawsze mile widziany.
Wszystko szerzej opisane w różnych działach i tematach - zajrzyj sobie chociażby do dopingu mózgu.
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.
Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu
Psylocybina
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.