Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam, 9 dni temu palilem marihuane i zażywania amfetamine, dzisiaj kumpel poczestowal mnie mała ilością mefedronu. Dowiedziałem się że w najbliższym czasie, nawet jutro mogę mieć robione narkotesty. Jak długo te substancje wychodzą w multitescie na silne? Czy mefedron wychodzi w ogóle? Proszę o szybko odpowiedź, z góry dzięki wszystkim.
  • 18 / 1 / 0
amfetamine mozna wykryc do 2-3 dni marihuane nawet do 10 dni,bo ta
usuwana z organizmu jest wolniej,powodem takiej sytuacji jest jej rozpuszcalnosc w tluszczach
  • 392 / 26 / 0
Wiem że pieski mają takie testy jak zatrzymują samochód mogą kierowce nim skontrolować. No wlaśnie i jako kierowca mam się obawiać, że w razie takiej kontroli wyjdą jakieś rc'ki typu 4cmc?
[ external image ] :heart:
  • 65 / 6 / 0
Tak, RC niejednokrotnie na takich testach wykrywane są jako standardowe narkotyki typu MDMA, kokaina, standardowo amfetamina. W takim wypadku prawo jazdy zostanie zatrzymane do czasu wyjaśnienia, a Ciebie czeka badanie krwi. Czy prawko wróci, to już loteria, a sprawa będzie długa i niełatwa do wygrania.
Moralniaki, zjazdy, demony, deprecha,
Blizny na psychice, nie obeszło się bez echa.
Posypana krecha towarzyszy zjazdom,
Wciąż to samo gówno, tylko pod inną nazwą.
To zaburzeń pasmo, efekty spożycia,
Ocknij się nim zwichnie cię do końca życia.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę

Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.

Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca

Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.

Marihuana "podbija" US Open. Tenisistka nie wytrzymała: "Nie mogę oddychać"

Ruszył US Open, a więc ostatni turniej wielkoszlemowy w tym sezonie. Jak co roku w Nowym Jorku, powraca temat różnych zapachów, które pojawiają się nad kortami położonymi obok Corona Park. Niemiecka tenisistka Tamara Korpatsch mówi wprost, że czuła marihuanę. - Nie mogę oddychać i nie mogę zaczerpnąć powietrza - tłumaczyła Korpatsch.