twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
Zablokowany
  • 54 / 1 / 0
Mój 13dniowy Blue Cheese do tej pory rósł wzorowo, nie działo się nic niepokojącego, ale dzisiaj zobaczyłem delikatne przebarwienia na liściach. Nie mogę zdiagnozować jakiego pierwiastka mu brakuje, dlatego proszę Was o pomoc. Gleba, jakiej używam to uniwersalna z marketu, Athena. Nawozów póki co brak, za dwa dni planuję pierwszy raz je karmić. Podlewam wodą z wyregulowanym pH.

Ktoś potrafi powiedzieć, czego może jej brakować? ;-)

[ external image ]
[align=]PSYCHODELA![/align]
  • 483 / 68 / 0
Na moje oko, nic jej może nie być, wszystko ok.
Jak się pogorszy, to wrzuć nowe foto. Ocenimy.
Można ew. podlać jakimś kompleksowym nawozem, ale rozcieńczonym i niech podrośnie nieco (może to być brak azotu, magnezu, cynku, obniżone ph=mała przysfajalność owych).
Niech się ktoś wypowie, bo za szpeca nie uchodzę (wiedza zwietrzała).
BTW. , jak chcesz, to załóż temat na specjalistycznym forum.
możecie mnie z(a)b(i)ć
Przez przypadki?
Szpondzicie?
Szpońcicie
Szpondździcie
Szpondzijcię
szeszele
Szpoń ć i dziel(l) :heart:
demiurgia
posuń się Iwan
J/O(n)?
MiCHoł
m.i.on
energia, praca, materia, czas
tylko dobre rzeczy, misia, Odyseuszu, o mi?
  • 54 / 1 / 0
Dziękuję za odpowiedź. Myślę, że zbyt niskie pH nie wchodzi w grę, bo ziemia była mieszana z dolomitem, który powinien je podbić, chociaż kto wie. Przy kolejnym podlaniu zmierzę kwasowość wody, która przeleje się dnem i wstawię zdjęcia, o ile się nie poprawi.
[align=]PSYCHODELA![/align]
Zablokowany
Newsy
Holenderska władza kontra zapach jointa: rekordowa kara dla plantacji!

Witajcie w kraju, gdzie marihuana jest legalna… pod warunkiem, że jej nie widać, nie słychać i – broń Boże – nie pachnie. W Hellevoetsluis, malowniczej miejscowości pachnącej dotąd głównie morzem i smażonymi frytkami, sąsiedzi od dwóch lat żyją w aromatycznej chmurze z największej w kraju plantacji konopi. Teraz sąd wziął głęboki wdech i wydał wyrok: tydzień na zamontowanie filtrów albo kara, która zaboli nawet tak wielką firmę jak CanAdelaar. Czy holenderski eksperyment z legalną trawką właśnie zamienia się w dym?

Marihuana może być substytutem alkoholu – wyniki nowego badania

Nowe badanie opublikowane w czasopiśmie "Drug and Alcohol Dependence" (2025) dostarcza pierwszych w historii laboratoryjnych dowodów na to, że używanie marihuany może zmniejszać spożycie alkoholu.

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.