twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
Zablokowany
  • 54 / 1 / 0
Mój 13dniowy Blue Cheese do tej pory rósł wzorowo, nie działo się nic niepokojącego, ale dzisiaj zobaczyłem delikatne przebarwienia na liściach. Nie mogę zdiagnozować jakiego pierwiastka mu brakuje, dlatego proszę Was o pomoc. Gleba, jakiej używam to uniwersalna z marketu, Athena. Nawozów póki co brak, za dwa dni planuję pierwszy raz je karmić. Podlewam wodą z wyregulowanym pH.

Ktoś potrafi powiedzieć, czego może jej brakować? ;-)

[ external image ]
[align=]PSYCHODELA![/align]
  • 483 / 68 / 0
Na moje oko, nic jej może nie być, wszystko ok.
Jak się pogorszy, to wrzuć nowe foto. Ocenimy.
Można ew. podlać jakimś kompleksowym nawozem, ale rozcieńczonym i niech podrośnie nieco (może to być brak azotu, magnezu, cynku, obniżone ph=mała przysfajalność owych).
Niech się ktoś wypowie, bo za szpeca nie uchodzę (wiedza zwietrzała).
BTW. , jak chcesz, to załóż temat na specjalistycznym forum.
możecie mnie z(a)b(i)ć
Przez przypadki?
Szpondzicie?
Szpońcicie
Szpondździcie
Szpondzijcię
szeszele
Szpoń ć i dziel(l) :heart:
demiurgia
posuń się Iwan
J/O(n)?
MiCHoł
m.i.on
energia, praca, materia, czas
tylko dobre rzeczy, misia, Odyseuszu, o mi?
  • 54 / 1 / 0
Dziękuję za odpowiedź. Myślę, że zbyt niskie pH nie wchodzi w grę, bo ziemia była mieszana z dolomitem, który powinien je podbić, chociaż kto wie. Przy kolejnym podlaniu zmierzę kwasowość wody, która przeleje się dnem i wstawię zdjęcia, o ile się nie poprawi.
[align=]PSYCHODELA![/align]
Zablokowany
Newsy
Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.

Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.