twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
Zablokowany
  • 54 / 1 / 0
Mój 13dniowy Blue Cheese do tej pory rósł wzorowo, nie działo się nic niepokojącego, ale dzisiaj zobaczyłem delikatne przebarwienia na liściach. Nie mogę zdiagnozować jakiego pierwiastka mu brakuje, dlatego proszę Was o pomoc. Gleba, jakiej używam to uniwersalna z marketu, Athena. Nawozów póki co brak, za dwa dni planuję pierwszy raz je karmić. Podlewam wodą z wyregulowanym pH.

Ktoś potrafi powiedzieć, czego może jej brakować? ;-)

[ external image ]
[align=]PSYCHODELA![/align]
  • 483 / 69 / 0
Na moje oko, nic jej może nie być, wszystko ok.
Jak się pogorszy, to wrzuć nowe foto. Ocenimy.
Można ew. podlać jakimś kompleksowym nawozem, ale rozcieńczonym i niech podrośnie nieco (może to być brak azotu, magnezu, cynku, obniżone ph=mała przysfajalność owych).
Niech się ktoś wypowie, bo za szpeca nie uchodzę (wiedza zwietrzała).
BTW. , jak chcesz, to załóż temat na specjalistycznym forum.
możecie mnie z(a)b(i)ć
Przez przypadki?
Szpondzicie?
Szpońcicie
Szpondździcie
Szpondzijcię
szeszele
Szpoń ć i dziel(l) :heart:
demiurgia
posuń się Iwan
J/O(n)?
MiCHoł
m.i.on
energia, praca, materia, czas
tylko dobre rzeczy, misia, Odyseuszu, o mi?
  • 54 / 1 / 0
Dziękuję za odpowiedź. Myślę, że zbyt niskie pH nie wchodzi w grę, bo ziemia była mieszana z dolomitem, który powinien je podbić, chociaż kto wie. Przy kolejnym podlaniu zmierzę kwasowość wody, która przeleje się dnem i wstawię zdjęcia, o ile się nie poprawi.
[align=]PSYCHODELA![/align]
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.

Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.