Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 42 / / 0
Słyszał ktoś o tym? Miało być od 01.01.2016r., a tu cisza. Może jakieś info na ten temat macie?:) Nadal planują to wprowadzić? Mam kilka zaprzyjaznionych pielęgniarek... ; )

LINK1

LINK2
  • 992 / 50 / 0
z tego co wyczytalem jeszcze maja im placic dodatkowo za to baardzo dobrze :-D

2016 sty 15, 05:02 / scalono - surv
Ale fajnie by było:)))) Pielęgniarkę łatwiej by było namówić np. na taki xanaxik niż doktorka. ;]
pielegniarki to nawet namawiac trzeba... :-D problem byl ze koniowal musial zawsze podpisac i recepta w koszu lodowala
prochy wciagales w proch sie obrucisz
  • 63 / 1 / 0
Doczytajcie jaka lista leków obejmuje recepty pielegniarskie. Na pewno nie ma tam żadnego benzo, ale za to jest tramal xd
  • 123 / 8 / 0
u mnie u rodzinnego z powodzeniem działa ten system, już od wielu, wielu lat. tramal, clonazepam czy xanax - mówisz i masz (:
second helping
  • 173 / 8 / 0
Właśnie skończyłam przeglądać wykaz - wiadomości jak kto chce - dobre albo złe - żadnej benzodiazepiny nie dostaniesz od pielęgniarki. Kilka antybiotyków, hydroksyzynę i lidokainę - tutaj dość sporo pozycji, żywność specjalnego przeznaczenia. ogólnie to do czego najbliżej w wykonywanej im pracy.

Na liście, którą przeglądałam ani słowa o zolpidemie, choćby o lekach z kodeiną (np. Defalgn), nawet ketonalu w ampułkach ni ma. Natomiast jako się rzekło - tramadol jest.

I pewnie przeczucie nie pomyli - pielęgniarki mimo zapierdolu, nadal pewnie gównianą pensje będą miały. Nie chce mi się wierzyć w tą podwyżkę.

Macie pod tym linkiem dokładny wykaz: http://www.pielegniarki.info.pl/article/view/id/5246
Ostatnio zmieniony 03 lutego 2016 przez Feliksa, łącznie zmieniany 1 raz.
A little water clears us of this deed. How easy is it, then!
  • 992 / 50 / 0
Feliksa , no to kawał dobrej roboty odwaliłeś przeglądając te wszystkie materiały.:) Hmmmm no lepszy tramadol niż nic, aby nie retard, tylko nie retard, bo mam uraz- w ogóle nie działał rekreacyjnie. Stłuczenia oczywiście nie miałem, o którym powiedziałem lekarzowi. No cóż.. zobaczymy jak to będzie :)))))

Pozdrawiam
niejest tak rozowo pytalem i mowila ze musza miec do tego (zapomnialem) dyplom, uprawnienia czy cos takiego a pozatym mowila ze bardzo sie ciezy ze tego niema ...
furgis pisze:
u mnie u rodzinnego z powodzeniem działa ten system, już od wielu, wielu lat. tramal, clonazepam czy xanax - mówisz i masz (:
to raczej nie to, lekarz musi podpisac recepte? pozatym korzystaj puki mozesz nawet przypalowo bo i tak ktos narobi przypalu i sie skonczy
prochy wciagales w proch sie obrucisz
  • 50 / 3 / 0
To będzie w dużej części martwe prawo. Dla pielęgniarek pisanie recept to dodatkowa odpowiedzialność, za którą nie jest im zupełnie płacone. Trudno się więc dziwić, że zainteresowanie kursami, które to umożliwiają jest bardzo niskie.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...