Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam.

Znajomy zamawiał na pocztę (poste restance) paczkę zawierającą 5g 2MMC. A podobno jest opcja że paczki wysłane przez ko lka, przechwytuje policja. Czy znajony ma spodziewać się wizyty (paczka adresowana na prawdziwe danę). Czy w takim wypadku wyprzeć się że cokolwiek zamawiał czy lepiej powiedzieć że zamawiał legalny odczynnik na własny użytek(nadmieniam że paczki nie otrzymał, ale podejrzanie długo idzie, co daje przesłanki że mogą coś chwycić)? Od biedy mogą przybić usiłowanie wprowadzenia do obrotu? Proszę o szybką pomoc.
  • 67 / 4 / 0
  • 21 / / 0
Mam pytanie...i naprawdę nie wiedziałam gdzie go umieścić.

Pzypadek z zeszłego roku...policja wezwała mnie na przesłuchanie w charakterze świadka w sprawie zamawiania "dopalaczy"rcków, gdzie przedstawili mi moje przelewy i dwa maile z których zamawiałam (znaleźli mnie po bazie danych z 2 sklepów rc już zamkniętych). Miałam jeszcze trzeci mail w tym czasie którego nie mieli, ale z tego maila korzystałam na tym samym ID. Właśnie tego maila mam zarejestrowanego u gienk. Czy mogę bez przypału zamawiać z tej strony?Rejestracja zamknięta i nie wiem jak to jest z nowymi mailami.
  • 104 / 14 / 0
Świadek kłamać nie może,ale może zasłaniać się niepamięcią.Tego żaden lekarz nie zbada.Na twoim miejscu tak rozegrałbym sprawę.Na pytania sędziów(to jak pan nic nie pamięta?)odpowiadałem-no taką mam pamięć,jaką mam.Chuj,że sędzia wie ściemniasz,ale też nic nie zrobi.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.