Znajomy zamawiał na pocztę (poste restance) paczkę zawierającą 5g 2MMC. A podobno jest opcja że paczki wysłane przez ko lka, przechwytuje policja. Czy znajony ma spodziewać się wizyty (paczka adresowana na prawdziwe danę). Czy w takim wypadku wyprzeć się że cokolwiek zamawiał czy lepiej powiedzieć że zamawiał legalny odczynnik na własny użytek(nadmieniam że paczki nie otrzymał, ale podejrzanie długo idzie, co daje przesłanki że mogą coś chwycić)? Od biedy mogą przybić usiłowanie wprowadzenia do obrotu? Proszę o szybką pomoc.
Pzypadek z zeszłego roku...policja wezwała mnie na przesłuchanie w charakterze świadka w sprawie zamawiania "dopalaczy"rcków, gdzie przedstawili mi moje przelewy i dwa maile z których zamawiałam (znaleźli mnie po bazie danych z 2 sklepów rc już zamkniętych). Miałam jeszcze trzeci mail w tym czasie którego nie mieli, ale z tego maila korzystałam na tym samym ID. Właśnie tego maila mam zarejestrowanego u gienk. Czy mogę bez przypału zamawiać z tej strony?Rejestracja zamknięta i nie wiem jak to jest z nowymi mailami.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.