Znajomy zamawiał na pocztę (poste restance) paczkę zawierającą 5g 2MMC. A podobno jest opcja że paczki wysłane przez ko lka, przechwytuje policja. Czy znajony ma spodziewać się wizyty (paczka adresowana na prawdziwe danę). Czy w takim wypadku wyprzeć się że cokolwiek zamawiał czy lepiej powiedzieć że zamawiał legalny odczynnik na własny użytek(nadmieniam że paczki nie otrzymał, ale podejrzanie długo idzie, co daje przesłanki że mogą coś chwycić)? Od biedy mogą przybić usiłowanie wprowadzenia do obrotu? Proszę o szybką pomoc.
Pzypadek z zeszłego roku...policja wezwała mnie na przesłuchanie w charakterze świadka w sprawie zamawiania "dopalaczy"rcków, gdzie przedstawili mi moje przelewy i dwa maile z których zamawiałam (znaleźli mnie po bazie danych z 2 sklepów rc już zamkniętych). Miałam jeszcze trzeci mail w tym czasie którego nie mieli, ale z tego maila korzystałam na tym samym ID. Właśnie tego maila mam zarejestrowanego u gienk. Czy mogę bez przypału zamawiać z tej strony?Rejestracja zamknięta i nie wiem jak to jest z nowymi mailami.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób
Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.