Nie wiem w zasadzie jak zacząć ten wątek, ale jako, że to HydePark, to pozwolę sobie trochę nieskładnie i luźno :D przeniesiono
W odniesieniu do
http://www.fakt.pl/poznan/cztery-nieprzytomne-osoby-przed-sklepem-z-dopalaczami,artykuly,557783.htmlCała dzielnica jest zdezorientowana, nikt nie wie co się dzieje. Osobiście zgaduję, że jest to zasługa delegalizacji i któregoś "zamiennika zamiennika zamiennika zamiennika" substancji X. W moim przekonaniu, to był strzał w stopy naszych "panów i władców", przez co teraz kopie kopii kopiowanych RC wykańczają ludziuf na ulicach :D
Gdzieś tam w internetach znalazłem info o "najnowszym, śmiercionośnym dopalaczu", ale żadnych konkretów.
Tak więc, ktoś coś może wyszperał, słyszał, wymyślił w tym temacie? Interesują mnie zarówno potwierdzone fakty jak i plotki, spekulacje. Jednakże prosiłbym o zaznaczenie, z którego źródła pochodzi jego wiedza.
Pozdro! :diabolic:
Powód: przeniesiono do właściwego działu & poprawka brzmienia tytułu
Blizny na psychice, nie obeszło się bez echa.
Posypana krecha towarzyszy zjazdom,
Wciąż to samo gówno, tylko pod inną nazwą.
To zaburzeń pasmo, efekty spożycia,
Ocknij się nim zwichnie cię do końca życia.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
Melvin Burgess
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku
Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.