Nie wiem w zasadzie jak zacząć ten wątek, ale jako, że to HydePark, to pozwolę sobie trochę nieskładnie i luźno :D przeniesiono
W odniesieniu do
http://www.fakt.pl/poznan/cztery-nieprzytomne-osoby-przed-sklepem-z-dopalaczami,artykuly,557783.htmlCała dzielnica jest zdezorientowana, nikt nie wie co się dzieje. Osobiście zgaduję, że jest to zasługa delegalizacji i któregoś "zamiennika zamiennika zamiennika zamiennika" substancji X. W moim przekonaniu, to był strzał w stopy naszych "panów i władców", przez co teraz kopie kopii kopiowanych RC wykańczają ludziuf na ulicach :D
Gdzieś tam w internetach znalazłem info o "najnowszym, śmiercionośnym dopalaczu", ale żadnych konkretów.
Tak więc, ktoś coś może wyszperał, słyszał, wymyślił w tym temacie? Interesują mnie zarówno potwierdzone fakty jak i plotki, spekulacje. Jednakże prosiłbym o zaznaczenie, z którego źródła pochodzi jego wiedza.
Pozdro! :diabolic:
Powód: przeniesiono do właściwego działu & poprawka brzmienia tytułu
Blizny na psychice, nie obeszło się bez echa.
Posypana krecha towarzyszy zjazdom,
Wciąż to samo gówno, tylko pod inną nazwą.
To zaburzeń pasmo, efekty spożycia,
Ocknij się nim zwichnie cię do końca życia.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
Melvin Burgess
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji
Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.