Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 65 / 6 / 0
Cześć narkusy %-D

Nie wiem w zasadzie jak zacząć ten wątek, ale jako, że to HydePark, to pozwolę sobie trochę nieskładnie i luźno :D przeniesiono

W odniesieniu do
http://www.fakt.pl/poznan/cztery-nieprzytomne-osoby-przed-sklepem-z-dopalaczami,artykuly,557783.html
może ktoś coś wie jaka substancja narobiła tyle zamieszania? Dzisiaj w okolicy tego sklepu syreny karetek i policji nie cichną, a lokalne narkolubisie odpływają na chodnikach niczym muchy spryskane mucholozem :scared: . Dzieje się to dosłownie na skalę masową, ok. kilkunastu interwencji na godzinę na obszarze kilometra kwadratowego, nie wiem jak tam w innych miastach/dzielnicach.

Cała dzielnica jest zdezorientowana, nikt nie wie co się dzieje. Osobiście zgaduję, że jest to zasługa delegalizacji i któregoś "zamiennika zamiennika zamiennika zamiennika" substancji X. W moim przekonaniu, to był strzał w stopy naszych "panów i władców", przez co teraz kopie kopii kopiowanych RC wykańczają ludziuf na ulicach :D
Gdzieś tam w internetach znalazłem info o "najnowszym, śmiercionośnym dopalaczu", ale żadnych konkretów.

Tak więc, ktoś coś może wyszperał, słyszał, wymyślił w tym temacie? Interesują mnie zarówno potwierdzone fakty jak i plotki, spekulacje. Jednakże prosiłbym o zaznaczenie, z którego źródła pochodzi jego wiedza.

Pozdro! :diabolic:
Ostatnio zmieniony 10 lipca 2015 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: przeniesiono do właściwego działu & poprawka brzmienia tytułu
Moralniaki, zjazdy, demony, deprecha,
Blizny na psychice, nie obeszło się bez echa.
Posypana krecha towarzyszy zjazdom,
Wciąż to samo gówno, tylko pod inną nazwą.
To zaburzeń pasmo, efekty spożycia,
Ocknij się nim zwichnie cię do końca życia.
  • 879 / 191 / 5
Prawdopodobnie był to "mocarz".
Masz problem z wypadaniem z żyły? Spróbuj podczas iniekcji patrzeć na igłę, nie na tłoczek.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
  • 1522 / 73 / 0
Mdmb chimnaca, jarają cymbaly lufę na bucha, stacjonarka nie zmienila proporcji i tak się to kończy - chwilowym zgonem i karą. Nie jest smiercionosny, testy sie zaczyna od malego buszka. Czekam aż rzucą butyr fentanyl czy inne opio rc, będzie śmiesznie.
tekst powyżej =/= prawda
  • 359 / 10 / 0
Opio rc raczej nie trafi do stacjonarek jeśli do tej pory nie trafiło.. Tak Swoją drogą ciekawe dlaczego. Czyżby "panowie biznesmeni" ze stacjonarek mieli jednak jakieś zasady?
Istota rzeczy polega na tym, że ludzie mówią, iż to przyjaciele nie pozwalają ci przestać, ale ty przestaniesz, kiedy nadejdzie właściwy czas. Jeśli będziesz upierać się w złym czasie, jedynie się umęczysz i będzie jeszcze gorzej.
Melvin Burgess
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.