Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 117 / 2 / 0
Witam. Czy gdybym dostał wezwanie do przesłuchania w roli podejrzanego w bardzo odległym ode mnie mieście, mógłbym starać się o przesłuchanie na miejscu? Nie mam kasy na hotele ani bilety, a to jest naprawde daleko. Jest taka możliwość?
Uwaga! Użytkownik theybugme jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 164 / 21 / 0
znajomy mówił że można się ubiegać o zwrot kosztów dojazdu itp
Stay beautiful księżniczko!
dbamy o zęby!
makijaż na kaca/zjazd!
  • 100 / 4 / 0
ruirin pisze:
znajomy mówił że można się ubiegać o zwrot kosztów dojazdu itp
Tylko jako świadek. Jako podejrzany musi się stawić, inaczej zostanie doprowadzony na przesłuchanie.
Uwaga! Użytkownik walkmanowiec nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1077 / 125 / 3
Bardzo często prokuratura albo policja zwraca się w takich przypadkach o tzw. pomoc prawną do prokuratury bądź policji w właściwym (tj. najbliższym ośrodku).

Proponował bym policji/prokuraturze przedstawić taką sytuację telefonicznie i dodatkowo pisemnie. Oczywiście na pierwsze wezwanie się stawić jak napisał kol. wyżej.

Mogą odrzucić mogą się przychylić- co szkodzi spróbować?

Ja raz żeby się bujać ze sprawą jak miałem wezwania (oskarżony) na komendę i prokuratury to wyjebałem wniosek że nie mogę że ktoś tam chory że coś.

Prokurator nie dał zielonego światła oficjalnie (tj. na piśmie) ale telefonicznie usłyszałem: "No dobrze jakby Pan był ale no w ostateczności..." i przeszło.
  • 72 / / 0
Nie chce Cię martwić ale zawsze trzeba się stawiać osobiście w miejscu prowadzenia sledztwa.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?

Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.

Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.

Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony

Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.