Jakie jest waszym zdaniem minimalne zaopatrzenie jeżeli chodzi o pieniążki, a naturalne uprawy?
Według mnie jest to baniak lub zwykłe butelki z wodą/ po wodzie. Zamiast doniczek to worek jak na śmieci z dziurkami większymi na dole i mniejszymi po bokach jako donica wkopana w ziemię. Nawozy to klasyczny biohumus i planton k z dolomitem poza tym to ziemia kwiatowa wymieszana ze spotową 50/50. Pestki regularne, a następnie sklonowane. Bym jeszcze zapomniał o paskach co by sprawdzać ph.
Jakie są wasze minimalistyczne planty? Może da radę coś jeszcze "ukrócić?" Może używacie zupełnie innych nawozów o niskich kosztach?
- Pestki wydłubane z palenia - płciowa loteria. Mostly indica (jak widać)
- Ziemia - kila litrów sklepowej, kilka litrów spod mega bujnych pokrzyw, reszta miejscowa. Spot jest na "przecince" w lesie, gdzie 2 lata temu był mały pożar. W tym roku polana przypomina amazońską dżunglę. Chwasty mojego wzrostu...
- Nawozy - póki co poszło ~1,2 L Biohumusa do roślin zielonych + trochę kompostu (c**j wie z czego :))
- Pestki po wykiełkowaniu trafiły prosto w przekopaną glebę (w pierwszy weekend maja)
Nie licząc czasu i palenia, z którego wydłubałem nasiona - dotychczasowy koszt to 9 PLN
Poniżej efekty - niezbyt spektakularne, ale to mój debiut : ) Jeżeli na jesień zapalę swojego, uznam to za sukces.
Niemniej nie trzeba inwestować dużej kasy, żeby samemu spróbować szczęścia. Sprawców widziałem tam kiedyś i dobrze przyjrzałem się mordom. Mam nadzieję, że jeszcze któregoś spotkam...
Fotki z ostatniej relacji...
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.
Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!
Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP
Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.