ODPOWIEDZ
  • 9 / / 0
Hejka,
Jakie jest waszym zdaniem minimalne zaopatrzenie jeżeli chodzi o pieniążki, a naturalne uprawy?
Według mnie jest to baniak lub zwykłe butelki z wodą/ po wodzie. Zamiast doniczek to worek jak na śmieci z dziurkami większymi na dole i mniejszymi po bokach jako donica wkopana w ziemię. Nawozy to klasyczny biohumus i planton k z dolomitem poza tym to ziemia kwiatowa wymieszana ze spotową 50/50. Pestki regularne, a następnie sklonowane. Bym jeszcze zapomniał o paskach co by sprawdzać ph.

Jakie są wasze minimalistyczne planty? Może da radę coś jeszcze "ukrócić?" Może używacie zupełnie innych nawozów o niskich kosztach?
  • 11 / / 0
nawozy z odchodów zwierząt domowych np. koni itp. ludzie wywożą a są przydatne :D
  • 5985 / 1238 / 43
kompost, gnojówka z pokrzyw i nie tylko, skorupki od jajek zamiast dolomitu
Uwaga! Użytkownik london5 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 283 / 2 / 0
z klonowaniem to do dupy sprawa, regulary płeć pokazują w lipcu, zanim to się przyjmie i wgl to już będziesz miał sierpień. Lepiej w jednym sezonie jednego krzaka przeznaczyć na pestki na następny rok albo kupić 1 lub 2 fem i zasadzić gdzieś pod boxem wcześniej a klonować już w maju.
  • 12880 / 2513 / 0
Mój minimalistyczny out (fotki robione dziś).

- Pestki wydłubane z palenia - płciowa loteria. Mostly indica (jak widać)
- Ziemia - kila litrów sklepowej, kilka litrów spod mega bujnych pokrzyw, reszta miejscowa. Spot jest na "przecince" w lesie, gdzie 2 lata temu był mały pożar. W tym roku polana przypomina amazońską dżunglę. Chwasty mojego wzrostu...
- Nawozy - póki co poszło ~1,2 L Biohumusa do roślin zielonych + trochę kompostu (c**j wie z czego :))
- Pestki po wykiełkowaniu trafiły prosto w przekopaną glebę (w pierwszy weekend maja)

Nie licząc czasu i palenia, z którego wydłubałem nasiona - dotychczasowy koszt to 9 PLN

Poniżej efekty - niezbyt spektakularne, ale to mój debiut : ) Jeżeli na jesień zapalę swojego, uznam to za sukces.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 12880 / 2513 / 0
Ten out zakończył się klęską. Krzaki wyrosły całkiem fajne, ale zostały splądrowane przez lokalnych złodziei grubo przed "dojściem".
Niemniej nie trzeba inwestować dużej kasy, żeby samemu spróbować szczęścia. Sprawców widziałem tam kiedyś i dobrze przyjrzałem się mordom. Mam nadzieję, że jeszcze któregoś spotkam...

Fotki z ostatniej relacji...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie

Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.

Narkotyki ukryte w papierze? Naukowcy wzięli pod lupę listy płynące do więzień!

Naukowcy z Politechniki Krakowskiej pracują nad innowacyjną metodą wykrywania substancji psychoaktywnych, która może znacząco usprawnić działania służb i laboratoriów. Ich celem jest stworzenie prostego, szybkiego i niedrogiego testu opartego na zjawisku fluorescencji, czyli emisji światła przez odpowiednio przygotowane związki chemiczne.

Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP

Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.