Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 311 / 14 / 2
Witam narkomańską ekipę, przybywam ze sprawą w ww. temacie - na ostatnich badaniach wyszło, że mój cholesterol jest sporo za wysoki (270), podobnie trójglicerydy (160), cukier tylko nieznacznie wyższy. Pytanie - czy na te wyniki mógł mieć wpływ GBL, którego dzień wcześniej odstawiłem z krótkiego ciągu 24/7? Możliwe, że piłem napój jeszcze koło północy, ale nie później.

Wskazówki dla potomnych nt. wysokiego poziomu LDL? Zagrożenia z życia i ćpania wzięte, doświadczenia, pomysły, rady?

W ogóle, kurwa, tydzień wcześniej nie wiedząc o wynikach rozpocząłem lekki ciąg na a-PVP i 4-MeO-PVP - przy cholesterolu i zagęszczeniu krwi przy alfie = debil %D
  • 40 / / 0
Jak jesteś gruby, jesz śmieciowe żarcie to masz wysoki cholesterol i TG. Byłeś na czczo? przed badaniem? Nie napisałeś jaki cholesterol mierzyłeś, więc przypuszczam, że całkowity.
Wysoki LDL z niskim HDL daje ryzyko odkładania się blaszek w tętnicach, ich twardnienia i incydentami sercowo-naczyniowych (udar,zawał). TG są lekko powyżej normy więc są mało istotne w tym przypadku. Glukoza jest warta zbadania NA CZCZO, Jeśli wyjdzie nieprawidłowa glikemia na czczo to wtedy doustny test tolerancji glukozy

Znasz swój obwód w pasie i wysokości ciśnienia?
  • 311 / 14 / 2
Nie mam żadnej nadwagi ani problemów z tym związanych. Na czczo, a cholesterol tak, całkowity. Ciśnienie zawsze było książkowe, nawet po większości substancji nie przekraczało 130/80, jednak w ostatnich tygodniach miałem często blisko 140 w spoczynku, to mnie też dziwiło. Z tego co widziałem TG są trzykrotnie ponad normę - to nic znaczącego? Pani doktor mnie przestraszyła mówiąc, że w tym momencie w związku z wynikiem tych badań jestem w grupie ryzyka wystąpienia zawału tej samej, w której są ci, którzy już przeżyli jeden zawał. Nie ukrywam, to mnie najbardziej ruszyło.
[spoiler].... - - .--. ... ---... -..-. -..-. ... -.-. .-. .-.-.- .... ..- -..-. -.. .-. .-. -.-- .-.. .--[/spoiler]

https://www.youtube.com/watch?v=4tX3Xh1i0A8
coś dla fanów dobrej muzyki - jeden z najlepszych koncertów ever, MIND BLOWN
  • 40 / / 0
Norma TG jest do 150mg/gl więc Twoje 160 nie jest 3x większe. Z danych co do cholesterolu ciężko wywróżyć jaki jest HDL a jaki LDL ale można założyć, że LDL jest wyższy niż powinien. Dodajesz, że masz nadciśnienie, jakbyś jeszcze mógł podać glikemie i/albo OGTT to było by super. Może rozwijasz zespół metaboliczny a to by cię predysponowało do cukrzycy t2 i innych radosnych powikłań
  • 34 / / 0
ja osobiście, żeby dobrze mi wyszły trójglicerydy, musiałem prawie nic nie jeść dzień wcześniej- zero tłustego, jedynie suchy chleb, poprostu masz to jakby to ująć 'dziedziczne' tak jak ja, i mój brat po ojcu
Uwaga! Użytkownik kinku nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 86 / 6 / 0
Wypieprz połowe węgli z diety to ci tg spadna.
ODPOWIEDZ
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.