Dział o sprawach, w których zarzut nie opiera się na Ustawie o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 1874 / 96 / 127
Witam, 9 miesiecy temu pod stacjonarka w Katowicach po wyjsciu ze sklepu doslownie 5 krokow zatrzymala mnie policja kryminalna.Mialem 3 zapakowane worki
2x thorr hammer po 0.15 wyszlo jko feta norma
1x atlantean sign na apvp ale nie wrzucili tego na tester.
Po zatrzymaniu, rzadalem powiadomic pracodawce, ze mnie zatrzymali i mnie dzis nie bedzie w pracy.
Nie powiadomili pracodawcy przez co wylecialem bo to byla moja 3 nieobecnos nie usprawiedliwiona
Czym moge z tego powodu wyciagnac kase? Bo z ich winy stracilem robote + zatrzymali mi maczane na a-pvp nie wrzucajac jej na tester... po 9 miesiacach 0 listu od prokuratury. Tak pytam tylko... %-D Mam swiadka bo zatrzymali tez kolege, ale zeznalem, ze to tylko moje i go zwolnili. On poswiadczy, ze maczany nie brali na tester i nie dzwonili do pracodawcy bo razem robilismy.
wolna molekula
#mops
  • 416 / 18 / 0
Z punktu widzenia prawa myślę, że mógłbyś coś ugrać, ale nie wiem czy koszta dochodzenia wielokrotnie przewyższyłyby ewentualne odszkodowanie :P
  • 1874 / 96 / 127
swiadek jest, papiery z robo i komendy mam.
wolna molekula
#mops
  • 3185 / 372 / 0
Możesz założyć sprawę o odszkodowanie z powództwa cywilnego. Myslę że masz spore szanse ale o szczegóły lepiej zapytaj prawnika. Jednak weź pod uwagę że musiałbyś wybulić z góry ok 2-3 tys na prawnika ale jeśli wygrasz to możesz wnieśc o zwrot wszystkich kosztów.
  • 4807 / 267 / 0
Ciekawe jakie będą konsekwencje biorąc pod uwagę że użytkownik jest aktywnym ćpunem. Jak mu zaserwują aparat inwigilacji to może się zdziwić, a ludzie są złośliwi. Dorwą go za coś cięższego niż kupno pod stacjonarką.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 3185 / 372 / 0
Przecież będzie pozywać komendę miejską a nie personalnie policjantów, którzy go zatrzymali więc nikt go nie będzie gnębił ani się tym przejmował bo kasa na ewentualne odszkodowanie pójdzie z budżetu a nie prywatnej kieszeni. Nie popadajmy w paranoje.
  • 4807 / 267 / 0
Po prostu bym nie ufał.Przyjdą do prawnika, dowiedzą się. Ten pan chce kogoś wkurwić. Zemsta rodzi zemstę. Przerabiany temat, mojego znajomego śledzili tak że radiowóz potrafił jechać za nim i panowie go odprowadzali podjeżdżając pod klatkę żeby dać do zrozumienia że jest obserwowany. Może miał pecha. Czasami trzeba pomyśleć czy warto się kopać z koniem.
  • 3185 / 372 / 0
Mój znajomy poszedł do szpitala i tam umarł. To dowód na to, że w szpitalach mordują ludzi. Nie idźcie tam nawet jak jesteście chorzy. Bójcie się. Dawajcie sie dymać i nie walczcie o swoje bo jeszcze przegracie. ONI wiedzą i widzą wszystko. ONI zawsze zwyciężają.
  • 4807 / 267 / 0
Jak zawaliłem sprawy ONI zrobili wywiad środowiskowy i się dowiedzieli o moich problemach, o których powiedzieli mojej matce i stąd wiem że wiedzą. Zdobyli nr. telefonu do moich rodziców mimo że od 13 lat z nimi nie mieszkam i poprosili żeby się mną zainteresowali. Nie wiem jakim cudem. Byli u mnie pod chatą ale im nie otworzyłem.

Zdziwiłbyś się człowieku.
  • 1874 / 96 / 127
No tak ale to komenda w Katowicach, a ja jestem z Sosnowca... Ale jesli mieli by mnie sledzic itp. To ja sobie daruje, bo przypal to ostatnia rzecz jakiej mi trzeba.
wolna molekula
#mops
ODPOWIEDZ
Newsy
Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.