Dział o sprawach, w których zarzut nie opiera się na Ustawie o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 1874 / 96 / 127
Witam, 9 miesiecy temu pod stacjonarka w Katowicach po wyjsciu ze sklepu doslownie 5 krokow zatrzymala mnie policja kryminalna.Mialem 3 zapakowane worki
2x thorr hammer po 0.15 wyszlo jko feta norma
1x atlantean sign na apvp ale nie wrzucili tego na tester.
Po zatrzymaniu, rzadalem powiadomic pracodawce, ze mnie zatrzymali i mnie dzis nie bedzie w pracy.
Nie powiadomili pracodawcy przez co wylecialem bo to byla moja 3 nieobecnos nie usprawiedliwiona
Czym moge z tego powodu wyciagnac kase? Bo z ich winy stracilem robote + zatrzymali mi maczane na a-pvp nie wrzucajac jej na tester... po 9 miesiacach 0 listu od prokuratury. Tak pytam tylko... %-D Mam swiadka bo zatrzymali tez kolege, ale zeznalem, ze to tylko moje i go zwolnili. On poswiadczy, ze maczany nie brali na tester i nie dzwonili do pracodawcy bo razem robilismy.
wolna molekula
#mops
  • 416 / 18 / 0
Z punktu widzenia prawa myślę, że mógłbyś coś ugrać, ale nie wiem czy koszta dochodzenia wielokrotnie przewyższyłyby ewentualne odszkodowanie :P
  • 1874 / 96 / 127
swiadek jest, papiery z robo i komendy mam.
wolna molekula
#mops
  • 3186 / 372 / 0
Możesz założyć sprawę o odszkodowanie z powództwa cywilnego. Myslę że masz spore szanse ale o szczegóły lepiej zapytaj prawnika. Jednak weź pod uwagę że musiałbyś wybulić z góry ok 2-3 tys na prawnika ale jeśli wygrasz to możesz wnieśc o zwrot wszystkich kosztów.
  • 4807 / 267 / 0
Ciekawe jakie będą konsekwencje biorąc pod uwagę że użytkownik jest aktywnym ćpunem. Jak mu zaserwują aparat inwigilacji to może się zdziwić, a ludzie są złośliwi. Dorwą go za coś cięższego niż kupno pod stacjonarką.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 3186 / 372 / 0
Przecież będzie pozywać komendę miejską a nie personalnie policjantów, którzy go zatrzymali więc nikt go nie będzie gnębił ani się tym przejmował bo kasa na ewentualne odszkodowanie pójdzie z budżetu a nie prywatnej kieszeni. Nie popadajmy w paranoje.
  • 4807 / 267 / 0
Po prostu bym nie ufał.Przyjdą do prawnika, dowiedzą się. Ten pan chce kogoś wkurwić. Zemsta rodzi zemstę. Przerabiany temat, mojego znajomego śledzili tak że radiowóz potrafił jechać za nim i panowie go odprowadzali podjeżdżając pod klatkę żeby dać do zrozumienia że jest obserwowany. Może miał pecha. Czasami trzeba pomyśleć czy warto się kopać z koniem.
  • 3186 / 372 / 0
Mój znajomy poszedł do szpitala i tam umarł. To dowód na to, że w szpitalach mordują ludzi. Nie idźcie tam nawet jak jesteście chorzy. Bójcie się. Dawajcie sie dymać i nie walczcie o swoje bo jeszcze przegracie. ONI wiedzą i widzą wszystko. ONI zawsze zwyciężają.
  • 4807 / 267 / 0
Jak zawaliłem sprawy ONI zrobili wywiad środowiskowy i się dowiedzieli o moich problemach, o których powiedzieli mojej matce i stąd wiem że wiedzą. Zdobyli nr. telefonu do moich rodziców mimo że od 13 lat z nimi nie mieszkam i poprosili żeby się mną zainteresowali. Nie wiem jakim cudem. Byli u mnie pod chatą ale im nie otworzyłem.

Zdziwiłbyś się człowieku.
  • 1874 / 96 / 127
No tak ale to komenda w Katowicach, a ja jestem z Sosnowca... Ale jesli mieli by mnie sledzic itp. To ja sobie daruje, bo przypal to ostatnia rzecz jakiej mi trzeba.
wolna molekula
#mops
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.