- Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
- Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
- Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
Zostałem zdiagnozowany z nerwicą.
Obecnie biorę tianeptynę 3 tabletki 3 razy dziennie. Pomaga mi to bardzo (standardowa dawka 1-1-1 nie działa). Ale nie niweluje to nerwicy w pełni.
Inny lek jaki mi pomagał to amisulpryd - 50mg raz dziennie rano. (Przestałem go brać bo trochę utyłem).
Tianeptyna w większych dawkach oraz amisulpryd w mniejszych dawkach - zwiększają dopaminę. To zwiększenie dopaminy zdaje mi się pomagać i mocno zmniejszać nerwicę.
Więc chciałbym dodać selegilinę - 5 lub 10 mg raz dziennie rano.
1. Czy mogę brać tianeptynę z selegiliną? Wiem, że MAOI nie powinny byc łączone z SSRI lub TCA, ale tianeptyna to SSRE (selective serotonin reuptake enhancer). Natomiast selegilina do 10mg to inhibitor MAO-B (działa tylko na dopaminę).
Czy mogę brać tianeptynę 3 tab 3 razy dziennie i selegilinę 1 tab (5-10 mg) raz dziennie rano, bez obawy o wystąpienie zespołu serotoninowego?
2. Jeżeli nie mogę łączyć tianeptyny z selegiliną, to czy mogę brać selegilinę wraz z amisulprydem? Amisulpryd 50mg rano i selegilina 5-10 mg rano.
Pozdrawiam i dziękuję.
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
*
Powiadacie, że dobra sprawa uświęca nawet hejting?? A ja Wam mówię: dobry hejting uświęca każdą sprawę.
Powiadacie, że dobra sprawa uświęca nawet hejting?? A ja Wam mówię: dobry hejting uświęca każdą sprawę.
Problem z fentanylem nas nie ominie i sami sobie z nim nie poradzimy…
Badania nad psychodelikami blokują przepisy?
Niemcy w obliczu "fentanylowej fali". Eksperci biją na alarm.
"Zdała sobie sprawę", że to "doskonały sposób na ukrycie biznesu narkotykowego". Nie żyje dziecko
Właścicielka nowojorskiego żłobka, w którym rok temu dziecko zmarło wskutek zatrucia fentanylem, przyznała się we wtorek do zarzutów posiadania i dystrybuowania narkotyków. Jak mówił prokurator, gdy Grei Mendez rozpoczęła działalność, "zdała sobie sprawę", że to był w rzeczywistości "doskonały sposób na ukrycie biznesu narkotykowego". Wyrok w sprawie kobiety ma zostać ogłoszony 3 marca. Grozi jej dożywocie.
Narkotyki w więzieniu? To prostsze niż kiedykolwiek
Raport inspektorów z HM Inspectorate of Prisons (HMIP), rządowej organizacji zajmującej się kontrolą warunków w brytyjskich więzieniach państwowych wskazał, że dzięki dronom łatwo teraz przemycić narkotyki do więzienia.
Blisko tona narkotyków wartych 43 mln PLN zabezpieczona przez CBŚP
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji Zarządu w Lublinie, przeprowadzili realizację, w trakcie której na terenie województwa mazowieckiego dokonali likwidacji kompletnej linii produkcyjnej substancji psychotropowych w postaci 3-CMC, zabezpieczając przy tym narkotyki o łącznej wartości ok. 43 mln PLN. Śledztwo nadzorowane jest przez Lubelski Wydział Zamiejscowy Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej.