Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Pytam czysto technicznie ( być może potomnym którym koda rozpier*ala wątroby to pytanie pomoże )
Czy takie 70 tabletek thicodinu /antidolu (nieco ponad 1g kodeiny) bardziej rozpierdziela wątrobę niż powiedzmy jedna tabletka rozgryziona mst 150/200mg??? które daje podobny efekt ,na pewno bardziej wessie mentalnie, ale pytam się konkretnie bo na logike te 70 tabetek jest nie dość że droższe to bardziej zabójcze dla organizmu a oba specyfiki dają podobny efekt.
( juz wczesniej zadawałem tu pytanie za które zostałem nagrodzony swoim pierwszym warnem na tym forum , swoją drogą zasłużonym gdyż tak jak pan moderator polecił odpowiedz na pytanie znajdowała się w wyszukiwarce, tym razem takiej odp nie znalazłem dlatego pytam )
btw; Wgl o i.v proszę nie wspominać interesuje mnie tylko p.o
Is time for me to breathe.
Dream little dreams,
That only I believe.
Now that I see,
Beyond the light.
I know I'll be,
I'll be alright.
Swoją drogą pytanie totalnie z innej beki ale też rzetelnej odp na forum nie ma . jak to jest z tym ze tabsy o uwolnionym uwalnianiu podobno tracą tą właściwość w momencie pogryzienia ? Ktoś czai temat ? bo na forum jedynie wyszukałem prywatne odczucia raczej w tej sprawie niż fakty
Dream little dreams,
That only I believe.
Now that I see,
Beyond the light.
I know I'll be,
I'll be alright.
Są stosowane różne mechanizmy opóźnionego uwalnianiania w różnych lekach więc nie ma jednej odpowiedzi na to pytanie. Chodzi ci konkretnie o MST? Tam pogryzienie nie likwiduje całkowicie tego mechanizmu aczkolwiek powinno przyspieszyć uwalnianie w stosunku do połknięcia tabletki w całości.
Dream little dreams,
That only I believe.
Now that I see,
Beyond the light.
I know I'll be,
I'll be alright.
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.
Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?
Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.