* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Czy są jakieś metody terapii wspomaganych psychodelikami, a pozbawione tych paranaukowych teorii?
Nie neguje pozytywnego wpływu doświadczeń psychodelicznych na człowieka tylko przenoszenie tego tripowego mistycyzmu na światopogląd jakoś mnie nie przekonuje.
Woland pisze:@Rusalka
Czy są jakieś metody terapii wspomaganych psychodelikami, a pozbawione tych paranaukowych teorii?
Nie neguje pozytywnego wpływu doświadczeń psychodelicznych na człowieka tylko przenoszenie tego tripowego mistycyzmu na światopogląd jakoś mnie nie przekonuje.
Woland, nie słyszałam o terapiach z zastosowaniem psychodelików które nie odwoływałyby się do mistycyzmu, filozofii, religii. Trudno wymagać od Grofa żeby zamykał oczy na takie doświadczenia skoro jego pacjenci je opisują, inną jednak sprawą jest to jak sam badacz te przeżycia będzie interpretować...Terapia nie jest od tego żeby kształtować czyjś światopogląd czy udowadniać komukolwiek prawdziwość religijnych dogmatów, jest od tego aby poprawiać komfort życia, rozwiązywać bieżące problemy. Z tej perspektywy nie jest istotne czy naprawdę przypomniałeś sobie swój poród lub poprzednie wcielenia - ważne, że terapia odniosła skutek.
Akurat mój światopogląd wykrystalizował się na długo przed tym jak zaczęłam eksperymentować z psychodelikami, od zawsze wierzyłam w reinkarnację i karmę toteż zapoznawałam się z terapiami które odwołują się do tych zjawisk.
2. Czy Twoim zdaniem nie ma znaczenie przypomnienie sobie swojego porodu nawet, jesli cofniecie sie do tego wydarzenia uwalnia u Ciebie ogromny, nie wyrazony ból i uwalnia blokade energetyczna?
3. Czy w trakcie takiej sesji psychodelicznej, w ktorej cofnelas sie do poprzedniego wydarzenia zadalas sobie pytanie: Skad moge miec pewnosc, ze to co czuje telepatycznie jest prawda? Pytam bo ja stosujac regresing niehipnotyczny bylem pewien tego co widzialem. Reinkranacje zaczely mi sie kłócić ze soba od kiedy przestaly spelniac pewna chronologie no bo nie moglem podczas II Wojny Swiatowej byc raz malym chlopcem a w innej sesji doroslym nazista. Troche sie to kloci. Przyznasz. Prawda?
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany
Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.