Pozytywny Jedrek pisze:Wyrok w zawiasach to maksimum, co może Ci się przytrafić. Uczysz się? Pracujesz? Studiujesz? Ja szedłbym w umorzenie postępowania, przecież tej ganji w sumie to miałeś pewnie max 0.1-0.2 grama, skoro głównie to wszystko z worka, to nasiona. Testy na THC? Wątpię, w razie czego wymyśl historię o jakimś koncercie, gdzie wyczuwałeś dziwne papierosy, ale sam nie korzystałeś. Linia obrony całkiem w porządku się wydaje. Sporo wniosków o umorzenie/cofnięcie DPK idzie znaleźć w necie. Jeśli się nie uda, daj znaka i wrzucę.
co ciekawe jest wypisane że były 2 woreczki z zapięciem strunowym zawierający susz rośliny o wadze 28.62gramma netto (to te główne opakowanie gdzie były pestki i miał)
i drugi taki sam woreczek strunowy z zawartością 5.66grama(to własnie ten miał już odzielony od pestek)
bardzo mnie to dziwi bo nigdy tego nie trzymałem w woreczkach strunowych.
no i też nie mam żadnego kontaktu z prokuratorem jedynie to że do dnia 23 grudnia "zakreślić termin do wydania opinii"
jedno to "postanowienie w przedmiocie dowodów rzeczowych"
o tym że postanowiono uznać jako dowód rzeczowy środek odurzający w postaci ziela konopi o wadze 5.21 grama
i wezwanie na komisariat dnia 13.01.2014
co w takiej sytuacji mam zrobić? jak wywalczyć możliwie najniższą karę? zmieniać zeznania? (o tym ze ziele dostałem nieświadomie razem z zamówionymi nasionami)
bardzo proszę o wszelkie rady.
chcesz kolejne warny trochę z kulturą się wyrazaj
Emsi
o tym że postanowiono uznać jako dowód rzeczowy środek odurzający w postaci ziela konopi o wadze 5.21 grama
i wezwanie na komisariat dnia 13.01.2014
zmieniać zeznania? (o tym ze ziele dostałem nieświadomie razem z zamówionymi nasionami)
Zapytać należy osobę mądrzejszą czy za te pierwsze zeznania nie będą mogli chcieć Ci wkleić przemytu (bo niby import z tej Holandii).
zostały mi zwrócone nasionka i opakowanie(swoją drogą w tych nasionach dalej są te łupinki z THC)
no i teraz czekam na rozprawę za te 5g suszu konopi (tak na prawdę to jest to samo co te łupinky tylko oddzielone i w troche innej formie)
dziwnie to laboratorium działa...
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.
Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie
Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.
Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”
Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.