Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 70 / / 0
brak
Nieprzeczytany post autor: l0lex »
brak
Ostatnio zmieniony 30 kwietnia 2015 przez l0lex, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 63 / / 0
Wyrok w zawiasach to maksimum, co może Ci się przytrafić. Uczysz się? Pracujesz? Studiujesz? Ja szedłbym w umorzenie postępowania, przecież tej ganji w sumie to miałeś pewnie max 0.1-0.2 grama, skoro głównie to wszystko z worka, to nasiona. Testy na THC? Wątpię, w razie czego wymyśl historię o jakimś koncercie, gdzie wyczuwałeś dziwne papierosy, ale sam nie korzystałeś. Linia obrony całkiem w porządku się wydaje. Sporo wniosków o umorzenie/cofnięcie DPK idzie znaleźć w necie. Jeśli się nie uda, daj znaka i wrzucę.
  • 1329 / 59 / 0
Testów na THC się raczej nie spodziewaj. W końcu karane jest posiadanie marihuany, THC w organizmie już nie.
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
  • 70 / / 0
Pozytywny Jedrek pisze:
Wyrok w zawiasach to maksimum, co może Ci się przytrafić. Uczysz się? Pracujesz? Studiujesz? Ja szedłbym w umorzenie postępowania, przecież tej ganji w sumie to miałeś pewnie max 0.1-0.2 grama, skoro głównie to wszystko z worka, to nasiona. Testy na THC? Wątpię, w razie czego wymyśl historię o jakimś koncercie, gdzie wyczuwałeś dziwne papierosy, ale sam nie korzystałeś. Linia obrony całkiem w porządku się wydaje. Sporo wniosków o umorzenie/cofnięcie DPK idzie znaleźć w necie. Jeśli się nie uda, daj znaka i wrzucę.
aktualnie szukam pracy,jestem zarejestrowany jako bezrobotny w PUP.Problem w tym że przed tym wydarzeniem próbowałem sobie przefiltrować nasionka i te odrobinki.I już była cześć tych odrobinek thc osobno i to mnie bardzo martwi.Na marginesie dodam że było to bardzo słabe,prawdopodobnie bardzo małe ilości thc.Co do tego wnioski bardzo proszę byś mi wysłał taki gotowiec na PW.Z góry dziękuje.
  • 2008 / 496 / 0
Aby była mowa o posiadaniu narkotyku musiałoby być go chociaż tyle aby zrobić z tego jedno "działkę". A i tak byłaby to niska szkodliwość społeczna. Poprzeglądaj sobie orzecznictwo. Nie ma praktycznie mowy o tym żebyś został skazany. Od razu najlepiej się skontaktuj z prokuratorem i grzecznie wyjaśnij jaka jest sytuacja a następnie zasugeruj umorzenie. Jak się zgodzi to składaj oficjalnie na piśmie prośbę o umorzenie. Jak się nie zgodzi to skontaktuj się z prawnikiem nawet bylejakim i też składaj wniosek o umorzenie.
  • 70 / / 0
dostałem pismo z prokuratury że to wszystko poszło do badania.
co ciekawe jest wypisane że były 2 woreczki z zapięciem strunowym zawierający susz rośliny o wadze 28.62gramma netto (to te główne opakowanie gdzie były pestki i miał)
i drugi taki sam woreczek strunowy z zawartością 5.66grama(to własnie ten miał już odzielony od pestek)

bardzo mnie to dziwi bo nigdy tego nie trzymałem w woreczkach strunowych.
no i też nie mam żadnego kontaktu z prokuratorem jedynie to że do dnia 23 grudnia "zakreślić termin do wydania opinii"
  • 70 / / 0
dostałem kolejne 2 pisma z policji.
jedno to "postanowienie w przedmiocie dowodów rzeczowych"
o tym że postanowiono uznać jako dowód rzeczowy środek odurzający w postaci ziela konopi o wadze 5.21 grama
i wezwanie na komisariat dnia 13.01.2014
co w takiej sytuacji mam zrobić? jak wywalczyć możliwie najniższą karę? zmieniać zeznania? (o tym ze ziele dostałem nieświadomie razem z zamówionymi nasionami)
bardzo proszę o wszelkie rady.
  • 272 / 6 / 0
Pierdol wszystko i się śmiej, będzie Ci lżej.

chcesz kolejne warny trochę z kulturą się wyrazaj
Emsi
Uwaga! Użytkownik raven gray jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1076 / 125 / 3
o tym że postanowiono uznać jako dowód rzeczowy środek odurzający w postaci ziela konopi o wadze 5.21 grama
To waga netto czy brutto i czy ma to iść do analizy czy już poszło?
i wezwanie na komisariat dnia 13.01.2014
Ciekawe przecież złożyłeś już wyjaśnienia to po chuja wafla wzywają? Będą napierać na dobrowolne poddanie się karze na co się nie zgadzaj.
zmieniać zeznania? (o tym ze ziele dostałem nieświadomie razem z zamówionymi nasionami)
A jaką masz alternatywną linię zeznań?

Zapytać należy osobę mądrzejszą czy za te pierwsze zeznania nie będą mogli chcieć Ci wkleić przemytu (bo niby import z tej Holandii).
  • 70 / / 0
byłem wczoraj na tym komisariacie
zostały mi zwrócone nasionka i opakowanie(swoją drogą w tych nasionach dalej są te łupinki z THC)
no i teraz czekam na rozprawę za te 5g suszu konopi (tak na prawdę to jest to samo co te łupinky tylko oddzielone i w troche innej formie)
dziwnie to laboratorium działa...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki

Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.

Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie

Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.

Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”

Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.