Pozytywny Jedrek pisze:Wyrok w zawiasach to maksimum, co może Ci się przytrafić. Uczysz się? Pracujesz? Studiujesz? Ja szedłbym w umorzenie postępowania, przecież tej ganji w sumie to miałeś pewnie max 0.1-0.2 grama, skoro głównie to wszystko z worka, to nasiona. Testy na THC? Wątpię, w razie czego wymyśl historię o jakimś koncercie, gdzie wyczuwałeś dziwne papierosy, ale sam nie korzystałeś. Linia obrony całkiem w porządku się wydaje. Sporo wniosków o umorzenie/cofnięcie DPK idzie znaleźć w necie. Jeśli się nie uda, daj znaka i wrzucę.
co ciekawe jest wypisane że były 2 woreczki z zapięciem strunowym zawierający susz rośliny o wadze 28.62gramma netto (to te główne opakowanie gdzie były pestki i miał)
i drugi taki sam woreczek strunowy z zawartością 5.66grama(to własnie ten miał już odzielony od pestek)
bardzo mnie to dziwi bo nigdy tego nie trzymałem w woreczkach strunowych.
no i też nie mam żadnego kontaktu z prokuratorem jedynie to że do dnia 23 grudnia "zakreślić termin do wydania opinii"
jedno to "postanowienie w przedmiocie dowodów rzeczowych"
o tym że postanowiono uznać jako dowód rzeczowy środek odurzający w postaci ziela konopi o wadze 5.21 grama
i wezwanie na komisariat dnia 13.01.2014
co w takiej sytuacji mam zrobić? jak wywalczyć możliwie najniższą karę? zmieniać zeznania? (o tym ze ziele dostałem nieświadomie razem z zamówionymi nasionami)
bardzo proszę o wszelkie rady.
chcesz kolejne warny trochę z kulturą się wyrazaj
Emsi
o tym że postanowiono uznać jako dowód rzeczowy środek odurzający w postaci ziela konopi o wadze 5.21 grama
i wezwanie na komisariat dnia 13.01.2014
zmieniać zeznania? (o tym ze ziele dostałem nieświadomie razem z zamówionymi nasionami)
Zapytać należy osobę mądrzejszą czy za te pierwsze zeznania nie będą mogli chcieć Ci wkleić przemytu (bo niby import z tej Holandii).
zostały mi zwrócone nasionka i opakowanie(swoją drogą w tych nasionach dalej są te łupinki z THC)
no i teraz czekam na rozprawę za te 5g suszu konopi (tak na prawdę to jest to samo co te łupinky tylko oddzielone i w troche innej formie)
dziwnie to laboratorium działa...
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach
Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom
Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.