Jeżeli był taki temat przepraszam bardzo i prosze o usunięcie mojego tematu...
Może opowiem trochę o sobie...
Mam 18 lat chodze technikum informatycznego, sporadycznie co 2 tygodnie-miesiąc zażywam różne psychodeliki. (doświadczenie: 25I-NBOMe,25B-NBOMe,2C-B oraz podrobione LSD...)
Mam dobrą średnią, chce mi się uczyć oraz mam cele które chce zrealizować.
Kiedyś paliłem mj ale przestałem z tego powodu że boję się o pamięć...
Każda moja następna podróż owocuję coraz bardziej pozytywnymi wrażeniami.
Zmieniłem się jako człowiek który patrzył schematami i prawo grzecznym względnie był, w osobę która zaczeła kochać świat, cieszyć się dystansem do swej osoby oraz pływać w kreatywnym myśleniu.
Męczy mnie fakt że wydaję mi się że ludzi na mnie patrzą w tripie jak na osobę Heroiniste itd.
czyli margines społeczeństwa...
Nie wiem czy to dobry pomysł pogadać z ojcem na ten temat i wyjaśnić mu: że nie jestem ćpunem tylko osobą która lubi podróżować i kocha sny ( przykładem jest to że marzyłem od młodego o takich doświadczeniach.)
Co wy sądzicie o tym, że jestem ćpunem czy osobą która poszerza swoją duszę?
Dodam też że nie kręcą mnie żadne "szczurki" "walenie w żyłę" "weed".
Martwi mnie to że uwielbiam psychodele :/
Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedź.
Co o tobie sądzę? Nic, nie znam cię, ale cała ta mistyczna otoczka przy RC-sajko wydaje mi się co najmniej śmieszna - no nic, każdy ma inne podejście, dla mnie to zwykła zabawa i przy okazji delikatna obserwacja wpływu substancji na odbieranie muzyki. Całego społeczeństwa nie zmienisz, i tak wychodzę z założenia, że mają rację - ćpanie to ćpanie, przecież nie jesteś (chyba) żadnym szamanem pijącym ayahuascę by kontaktować się z duchami?
Męczy mnie fakt że wydaję mi się że ludzi na mnie patrzą w tripie jak na osobę Heroiniste itd.
Co wy sądzicie o tym, że jestem ćpunem czy osobą która poszerza swoją duszę?
Nie wiem czy to dobry pomysł pogadać z ojcem na ten temat
Powiadacie, że dobra sprawa uświęca nawet hejting?? A ja Wam mówię: dobry hejting uświęca każdą sprawę.
ZnudzonyOtoczeniem pisze: Całego społeczeństwa nie zmienisz, i tak wychodzę z założenia, że mają rację - ćpanie to ćpanie, przecież nie jesteś (chyba) żadnym szamanem pijącym Ayahuascę by kontaktować się z duchami?
Negatywne Wibracje pisze:Kolejny, co ładne wzorki pomylił z mistyką.![]()
Negatywne Wibracje pisze:Zamiast wylewać z siebie takie semantyczne wymiociny zacznij czytać książki, wierz mi. Poszerzy Ci to nie "duszę", a horyzonty intelektualne i umiejętności językowe.
tompek pisze:Co wy sądzicie o tym, że jestem ćpunem czy osobą która poszerza swoją duszę?
Zejdź na ziemię
Parafrazując twoje słowa, mógłbym powiedzieć do starego - Tato nie jestem narkomanem, ja po prostu lubię podkręcać swoje receptory
tompek pisze:Co wy sądzicie o tym, że jestem ćpunem
btw. jak lubisz podróżować to pierdol psychodeliki, weź się za świadome sny.
tompek pisze:Męczy mnie fakt że wydaję mi się że ludzi na mnie patrzą w tripie jak na osobę Heroiniste itd.
jarekjurek pisze:nie ma w tym nic złego
eżeli u Ciebie psychodeliczny trip polega na oglądaniu wzorków to współczuję.
Bawi mnie to gloryfikowanie czytania i polecanie jako remedium na wszystko. To taki sam sposób spędzania wolnego czasu jak oglądanie filmów czy granie. Nie żebym miał coś przeciwko samemu czytaniu. Bardzo lubię nawet.
Wyzbyłem się już wszelkich złudzeń względem psychedelików, stąd ten ton.
Powiadacie, że dobra sprawa uświęca nawet hejting?? A ja Wam mówię: dobry hejting uświęca każdą sprawę.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP
Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie
Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji
Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.