Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 37 / 1 / 0
Witam

Na wstępie proszę o przeniesienie/przyłączenie tego wątku do poprawnego, bo macie tu tyle działów, że nie mam pojęcia gdzie to powinno się znaleźć.

Ritalin (Concerta), Provigil (Modafinil) i Piracetam.

Chciałbym dowiedzieć się, który z wymienionych środków jest najlepszy jeżeli mamy przez miesiąc, dwa, po 12+h dziennie ciężko pracować psychicznie. Potrzebna jasność myślenia, ciągłe skupienie i brak senności/zmęczenia.

Może warto łączyć powyższe? Któryś z którymś konkretnie, a może wszystkie?

Dzięki wielkie za wszystkie rady!
  • 3523 / 51 / 0
Jechałem kiedyś na Concercie i umysł miałem wolny od rzeczy które są w takim czasie zbędne. Wadą było to,że trzeba było to często brać, a później pojawiły się negatywne objawy od strony organizmu.Wysokie tętno i skoki ciśnienia. Raz bliski byłem zemdlenia.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 8 / 2 / 0
Ritalin (Concerta) - substancja czynna Metylofenidat
Provigil - substancja czynna Modafinil
Piracetam - jak sama nazwa wskazuje substancją czynną jest Piracetam (przykładowe nazwy leków to
Biotropil, Memotropil itp.)

Metylofenidat jest genialnym lekiem na pobudzenie psychiczne, ma mało skutków ubocznych (w dawkach do 20mg) i idealnie komponuje się ze wspomnianym Piracetamem, natomiast nie można go łączyć z Modafinilem. Czasem po dłuższym braniu trzeba przespać z 14 godzin, bo organizm się przyzwyczaja (z mojego doświadczenia).

Modafinil jest podobny do Metylofenidatu, ale ciężko dostępny w Polsce. Działa dłużej, nigdy nie brałem, ale podobno pozbawiony jest przy długotrwałym zażywaniu czegoś takiego jak potrzeba snu. Jesteś na nogach 20 godzin, zasypiasz i budzisz się normalnie wyspany - jakby mózg nie potrzebował odpoczynku.

Piracetam jest najzdrowszym (mniej toksycznym niż witamina C) środkiem na pobudzenie psychiczne, jednak trzeba go brać dużo (min 4800mg dziennie), suplementować do tego lecytynę (min 2400mg dziennie) i dużo słodyczy trzeba brać lub po prostu pić glukozę. Wzmacnia działanie kawy i energetyków oraz wzmacnia działanie Metylofenidatu (Modafinilu pewnie też).

Od kilku lat borykalem się z dużym zmęczeniem i sennością (straciłem przez to dorobek 10 lat pracy...).
Pomógł mi Metylofenidat.

Co mogę polecić:

Metylofenidat w dawkach:
od 1 do 4 godziny - 5mg
od 4 do 6 godziny - 10mg
od 6 do 10 godziny - 5mg
od 10 do 12 godziny - 5mg lub wcale (można w to miejsce wypić mocnego energetyka lub kawę)

Piracetam w dawkach:
od 1 do 4 godziny - 2400mg (przez pierwszy tydzień 1200mg)
od 4 do 6 godziny - 1200mg (przez pierwszy tydzień 600mg)
od 6 do 10 godziny - 1200mg (przez pierwszy tydzień 600mg)
od 10 do 12 godziny - 1200mg (przez pierwszy tydzień 300mb lub mniej)

Lecytyna w dawkach:
od 1 do 4 godziny - 1200mg
od 4 do 6 godziny - 1200mg
od 6 do 10 godziny - 1200mg
od 10 do 12 godziny - 2400mg

Kwasy Omega 3
od 1 do 4 godziny - 1200mg
od 4 do 6 godziny - 1200mg
od 6 do 10 godziny - najlepiej przerwa (wynika to z trawienia)
od 10 do 12 godziny - 1200mg

Magnez - codziennie wg. ulotki lub zaleceń lekarza.

Raz w tygodniu picie elektrolitów (napoje izotoniczne itp.)
Unikanie Kawy (najlepiej jedna na początku lub po 4 godzinie)
Raz w tygodniu przerwa od Metylofenidatu lub jakaś mała dawka np. w sobotę w południe 5mg.

Zażywając Metylofenidat unikaj wersji CR (o przedłuzonym działaniu) czyli np. Concerty, najlepszy
moim zdaniem jest lek o nazwie Medikinet.

Kwasy Omega 3 i Lecytyna to idealna odżywka dla mózgu, którą wykorzysta ładnie Piracetam,
dodatkowo Piracetam wzmacnia Metylofenidat.

Po takim dawkowaniu czasem boli mnie głowa - wtedy na dzień lub dwa biorę podwójną dawkę lecytyny
lub piję glukozę.

Porozmawiaj najlepiej o tym z lekarzem i tylko do jego wskazówek się stosuj,
napisałem Tobie co mi pomaga od roku i dzięki czemu mogę żyć jak człowiek.

Aha na początku terapii brałem jeszcze Coaxil 3 razy dziennie ale przez
przypadkowe odstawienie dalej się czułem dobrze i stwierdziłem, że szkoda PLN i
po co obciążać organizm.

Dodaj do tego dietę - najlepiej porozmawiaj z dietetykiem.
Unikaj leków rozszerzających naczynia krwionośne! Badaj regularnie
puls i ciśnienie krwi.

Tylko jak napisałem koniecznie konsultuj to z lekarzem, znajdź normalnego lekarza,
który Ciebie zrozumie. Może też coś doradzi?
  • 367 / 7 / 0
ja bym wybrał welbutrinxr ( każdy rodzinny ci wypisze jak dobrze skłamiesz ze chcesz rzucić palenie) 2 pierwsze działają krótko i intensywnie 3 zadziała po 2 tygodniach
Uwaga! Użytkownik wujciodobrarada nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 37 / 1 / 0
sosik000
Na początku dzięki za bardzo rozbudowaną odpowiedź.

Kilka pytań do tego, co napisałeś.

Czemu metylofenidatu nie można łączyć z Modafinilem? Na logike fajnie by się komponowały, pobudzenie psychiczne + brak potrzeby snu.

Piracetam wymaga konkretnie glukozy czy inne węglowodany też mogą być? Od blisko roku zrezygnowałem z cukrów prostych i choć znalezienie powodu dla ponownego szamania czekolady byłoby spoko to nie chce tego zmieniać.

Dlaczego unikać metylofenidatu w wersji o przedłużonym działaniu? Wydawała mi się wygodniejsza. Bierzesz jedną tabletkę 54mg rano i nie musisz już sam pamiętać o tym, aby co jakiś czas łykać kolejną, bo uwalnia się ona stopniowo przez 12h.
  • 8 / 2 / 0
Hej ponownie

Metylofenidat i Modafinil działają praktycznie identycznie i siebie wzmacniają z tym, że Modafinil właśnie jeszcze zmniejsza potrzebę snu. Z racji tego, że leki są podobne mogą nasilić się efekty uboczne i może być za duże i za mocne działanie obu, jak coś można spróbować małe dawki obu, ale ja bym nie ryzykował.
Tutaj masz bazę interakcji leków Metylofenidat w niej zapisany jest jako Ritalin.
http://reference.medscape.com/drug-interactionchecker

Piracetam zwiększa wykorzystanie substancji odżywczych mózgu, więc wszystko co odżywia mózg jest najważniejsze, jednak lecytyna moim zdaniem najlepiej się sprawdza. Można brać tryptofan, inozytol (jest też w lecytynie).

Wersja Metylofenidatu o przedłużonym działaniu działa jakoś tak, że na początku uwalnia część dawki i potem stopniowo rozkłada się żeby uwalniać dawki, ale jest to dużo słabsze działanie w moim przypadku, wolę brać w cyklu kilku godzinowym, kiedy czuję potrzebę. Możesz spróbować najpierw CR a potem zwykła dla porównania. Wg. Logiki jeszcze można tak myśleć, że lek CR nie jest idealnie skonstruowany i na początku wyzwala jednak więcej mg niż pod koniec dnia.

Pytanie co do Modafinilu, jaki lekarz to może przepisać i jak to kupić bo w aptekach się pytałem i nie mają.

Wcześniej ktoś napisał o Bupropionie (Wellbutrim lub Zyban) - rzeczywiście jest fajny, ale to też CR, ale można go rozgryźć i działanie czuć od razu, ale moim zdaniem za dużo wpływa na neuroprzekaźniki, że czasem jest szczękościsk i hmmm .... subiektywne porównanie to do większej dawki Welafaksyny, zupełnie inne pobudzenie. Przez pierwsze dni brania Bupropionu czy to rozgryzanego czy połykanego człowiek do wszystkiego ma pretensję o wszystko i wzrasta agesja. Bupropion ma jeszcze to do siebie, ze łatwo go kupić np. na rzucenie palenia.

Ciekaw jestem jakby się miał mix Bupropionu i jakiejś większej dawki benzodiazepiny (np. Bromazepamu) - czy ktoś próbował?
  • 37 / 1 / 0
sosik000 pisze:
Metylofenidat i Modafinil działają praktycznie identycznie i siebie wzmacniają z tym, że Modafinil właśnie jeszcze zmniejsza potrzebę snu.
O, tu mnie zaskoczyłeś.

Myślałem, że Modafinil nie ma właściwości pobudzających, a jedynie zastępujące sen. Wtedy komponowałby się idealnie z Metylofenidatem.

Jeżeli Modafinil działa tak samo jak Metylofenidat, a dodatkowo zmniejsza potrzebę snu to imo wybór jest prosty.

Modafinil nie tylko jest bardziej interesujący ze względu na lepsze działanie, ale trudno znaleźć jakieś wzmianki o jego skutkach ubocznych, a lista skutków ubocznych Metylofenidatu wygląda jak choroby popromiennej ^^

Wszystkie leki idzie łatwo dostać w DeepWebie (click). Wczoraj właśnie szukałem Provigilu firmy Cephalon, bo podobno jest najlepsza wersja Modafinilu i znajdziesz go np. w Agora Market w cenie 125$ za 30 tabletek 200mg.
  • 8 / 2 / 0
Lepiej z takimi substancjami z lekarzem porozmawiać, ale z tego co widziałem to w PL nie ma Modafinilu już?
Chyba, że się mylę?
  • 2466 / 15 / 0
Miałem tak i jechałem krótko na alfie. Na dłuższą metę krew z nosa, osłabienie.
Ćpający kaszlodyn ponad dacz dachami
Wpychając na siłę tjokodin do mordy
Debatujący - Palikot, czy Korwin?
Ooo! Święty kaszlodynie - O! Święta makiwaro
Święty gieblu i święta maczano
  • 37 / 1 / 0
Leisure pisze:
Wszystkie leki idzie łatwo dostać w DeepWebie (click).
Ok. Nie jest tak do końca.

O ile np. amfe faktycznie można dostać naprawdę czystą (92%) to większość leków to po prostu podróbki, które choć wyglądają identycznie to najzwyczajniej nie dają żadnego efektu.

Tak więc po pierwszym nacięciu się dość ważną sprawą stała się łatwość dostępu.

Zwycięzcą został etylofenidat, który w połączeniu z racetamami naprawdę sprawia wrażenie, że stworzenie tabletki z Limitless jest możliwe.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.