Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 79 / 5 / 0
Witam,

przeszukiwałem trochę forum ale nie mogłem nic znaleźć na moję pytanie. Więc jak coś takiego już gdzieś jest to sorka. Więc tak zamówiłem kilka środków RC z za granicy. Paczucha została zatrzymana w urzędzie celnym. Dodam, że w paczce był jeden środek, który jest nielegalny u nas. Dowiedziałem się o tym środku dopiero po wysłaniu paczuchy przez koleżkę. Z urzędu celnego przyszło mi takie zawiadomienie:

[ external image ]

[ external image ]

I jak dobrze zrozumiałem te pismo, po opłaceniu podataku i opisaniu produktów oddadzą mi paczkę ? Czy to jakaś po prostu przykrywka aby mnie ukarać ?
  • 205 / 2 / 0
Z tego co ja zrozumiałem to tak właśnie będzie. Przesyłkę może odebrać osoba trzecia więc jak boisz się że Cie powiną to może ktoś się po nią stawić. Możesz nie mieć czasu jej odebrać ale raczej nie doszukiwałbym się takich wałków.

A co nielegalnego w niej było? I ile? Jak zapakowane?
Uwaga! Użytkownik McKirko nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 35 / / 0
Być może nie oddali środków do badań i na tę chwilę jesteś czysty. Jak dobrze pójdzie to obejdzie się bez przypału.
  • 79 / 5 / 0
Jak zapakowane było to nei mam pojęcia. Ale wydaję mi się , że normalnie zawinięte w czymś. Był tam 1g 4emc. Powiedz mi a ten druczek to jak mam wypełnić chodzi mi o opis towaru, uwagi co mam napisać , że co to jest ?
  • 205 / 2 / 0
Zależy jaką strategie gry wybierasz. Możesz twierdzić że nie wiesz co, ani jakim cudem do Ciebie idzie. Że rejestrowałeś się na stronach zagranicznych i podawałeś poprawne dane. Że nie masz pojęcia co to może być.

Druga opcja to po prostu podkulenie ogona i zachowanie twarzy czyli mówisz że to kolekcjonujesz, znajomy miał wysłać Ci jakieś nawozy na kwiaty, czy po prostu potrzebujesz tego typu środków do konserwacji felg/elektroniki/szyb/jaj itd.

Lipa że jest tam coś nielegalnego ale z drugiej strony dobrze że tak mała ilość. Nie przyznawaj się do czego Ci to było potrzebne. Lepiej pozbądź się wszystkiego z domu, w szczególności nielegalnego. Jeśli obierasz strategie "potrzebne mi do" to możesz nawet zrobić sobie jakiś roztwór soli kuchennej z wodą w butelce z rozpylaczem że to "TO" panie władzo.

Wszystko zależy od tego jak wiele informacji może mieć UC, ewentualnie jak sklasyfikowana i jak bardzo analizowana była ta paka.
Uwaga! Użytkownik McKirko nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 79 / 5 / 0
A co mogą zrobić mi za ten 1g? Grzywna czy sprawa ? A powiedz mi jak nie odbiorę tej paczki to co ona wraca do nadawcy , a ja po prostu jej nie dostaje i sprawa się urywa ? Kurde szkoda mi trochę porzucić tej paczuchy bo mam tam takie zabawki :DD
  • 205 / 2 / 0
Z takimi pytaniami możesz dzwonić na infolinie. Zapytaj jak masz postąpić, możesz podać te numer magazynowy i Twoje dane. I tak mają je z wysyłki więc to jeden pies. Wyjaśnią Ci co i jak z tym.
  • 79 / 5 / 0
Nie będę ryzykował. Paczuchy nie odbieram...
  • 64 / 1 / 0
A to nie jest tak, że jeśli on nie odbierze to może jeszcze bardziej zaszkodzić sobie? W końcu wiedzą do kogo to a skoro się nie stawił to może coś ma na sumieniu
  • 2008 / 494 / 0
Jeśli nie płaciłeś ze swojego konta to napisz oświadczenie, że niczego nie zamawiałeś z Chin i tyle.
ODPOWIEDZ
Newsy
15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!

Trump: sześciu przemytników zginęło w naszym ataku na łódź transportującą narkotyki

Prezydent USA Donald Trump poinformował, że amerykańskie siły we wtorek przeprowadziły atak na łódź u wybrzeża Wenezueli, którą według wywiadu przemycano narkotyki. Zginęło sześć osób, które Trump nazwał „narkotykowymi terrorystami”.