przeszukiwałem trochę forum ale nie mogłem nic znaleźć na moję pytanie. Więc jak coś takiego już gdzieś jest to sorka. Więc tak zamówiłem kilka środków RC z za granicy. Paczucha została zatrzymana w urzędzie celnym. Dodam, że w paczce był jeden środek, który jest nielegalny u nas. Dowiedziałem się o tym środku dopiero po wysłaniu paczuchy przez koleżkę. Z urzędu celnego przyszło mi takie zawiadomienie:
[ external image ]
[ external image ]
I jak dobrze zrozumiałem te pismo, po opłaceniu podataku i opisaniu produktów oddadzą mi paczkę ? Czy to jakaś po prostu przykrywka aby mnie ukarać ?
A co nielegalnego w niej było? I ile? Jak zapakowane?
Druga opcja to po prostu podkulenie ogona i zachowanie twarzy czyli mówisz że to kolekcjonujesz, znajomy miał wysłać Ci jakieś nawozy na kwiaty, czy po prostu potrzebujesz tego typu środków do konserwacji felg/elektroniki/szyb/jaj itd.
Lipa że jest tam coś nielegalnego ale z drugiej strony dobrze że tak mała ilość. Nie przyznawaj się do czego Ci to było potrzebne. Lepiej pozbądź się wszystkiego z domu, w szczególności nielegalnego. Jeśli obierasz strategie "potrzebne mi do" to możesz nawet zrobić sobie jakiś roztwór soli kuchennej z wodą w butelce z rozpylaczem że to "TO" panie władzo.
Wszystko zależy od tego jak wiele informacji może mieć UC, ewentualnie jak sklasyfikowana i jak bardzo analizowana była ta paka.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii
Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.
"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki
Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!
Trump: sześciu przemytników zginęło w naszym ataku na łódź transportującą narkotyki
Prezydent USA Donald Trump poinformował, że amerykańskie siły we wtorek przeprowadziły atak na łódź u wybrzeża Wenezueli, którą według wywiadu przemycano narkotyki. Zginęło sześć osób, które Trump nazwał „narkotykowymi terrorystami”.