Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam, potrzebuję zrobić ankietę do pracy magisterskiej na temat przestępczości narkotykowej i narkomanii. Jeżeli macie chwilę to wypełnijcie :-D całość zajmuje 5-8 minut. Ankieta jest całkowicie anonimowa. Prosiłbym o szczere odpowiedzi. Wiek nie gra roli :-D

Tutaj link: http://www.ankietaplus.pl/s/42143JYW
  • 370 / 13 / 0
Jesteś długo na forum, a wrażenie, jakby wiedza osoby robiącej ankietę ograniczała się do "herakokahashlsd" :D
Nie żeby wyrzut, ale za dużo by wpisywać w malutką linijkę "Inne".
Uwaga! Użytkownik Machine205 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 906 / 36 / 0
Wypełnione. Można tam w tą linijkę wpisać dowolną ilość tekstu.
297 dni czystości (05.01)
  • 1329 / 58 / 0
W pytaniu 12: "Określ ile razy w miesiącu zażywasz narkotyki" można zaznaczyć wszystkie odpowiedzi jednocześnie. Jak się da to to zmień. Ale wypełniam
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
  • 510 / 6 / 0
Wypełniłem. Podziel się wynikami i wyciągniętymi na podstawie nich wnioskami.
Uwaga! Użytkownik qarhodron nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2652 / 382 / 0
Wypełniłam, ale to "inne, jakie?" mnie rozwaliło. Zastanawiałam się czy mam wpisać całą listę, czy dać sobie spokój %-D
Natomiast zdziwiłam się, że nie ma wieku, bo we wszystkich ankietach nt. narkotyków jakie dotąd wypełniałam zawsze było to brane pod uwagę, widniało jako jedno z pierwszych pytań.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1329 / 58 / 0
Blue_Berry, w tej ankiecie 'wiek' też widnieje jako pierwsze pytanie ;-)
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
  • 2652 / 382 / 0
jurek ja o skali mówię.

Zawsze jest coś takiego:

mniej niż 18
18-25
25-35
itd.

Tutaj możesz wpisać dowolną liczbę, czyli nie zostały sprecyzowane pewne kryteria, przedziały wiekowe.
Na tym opierają się inne ankiety, dlatego mówię że pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Ciekawe jak oni to potem będą liczyć. Pewnie procentowo, dla każdej wpisanej liczby.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 95 / 1 / 0
Wypełnione. Rzeczywiście co do zażywanych narkotyków powinno być trochę więcej możliwości.
  • 1262 / 17 / 0
Najlepsze jest to, że we współczesnym świecie dostać prawdziwe LSD, amfetamine itd. graniczy z cudem dla zwykłego człowieka więc nie rozumiem dlaczego wciąż mówi się tylko o nich a nie ogólnie halucynogeny, stymulanty, opioidy/depresanty.

Wypełnione, weź kolego pod uwagę, że króluje lekomania i substancje zastępcze.

A co do linijki "inne" niektórzy z tego forum mogą wpisać ponad 200 różnych substancji co więcej zdrowie im dopisuje %-D

Zapomniałem dopisać, że rozwiązaniem problemu społecznego mogło by być również przeznaczenie pieniędzy zamiast na ściganie to na nowoczesne metody leczenia zatruć tymi syfami.
Uwaga! Użytkownik NieLubieZielska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Próbowała przemycić 1,4 kg kokainy w seks-zabawce. Grozi jej kara śmierci

42-letnia obywatelka Peru próbowała wwieźć na wyspę Bali ogromną ilość kokainy oraz tabletki ecstasy, ukrywając je w wyjątkowo nietypowy sposób. Kobieta została zatrzymana przez służby, jeżeli zostanie uznana za winną, może jej grozić nawet kara śmierci.

Mężczyźni z Teksasu skazani na więzienie. Podszyli się pod DEA, żeby ukraść narkotyki

Kary po kilka lat więzienia otrzymali mężczyźni z Teksasu, którzy podszywali się pod agentów DEA, próbując ukraść marihuanę z domu w południowym Oregonie. Celem było kilkaset funtów narkotyku. Kradzież została udaremniona przez interweniujących na miejscu policjantów.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.