Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 381 / 5 / 0
Spotkaliście się może z sytuacją gdy syntetyczne kannabinoidy wyciekły na czarny rynek ?
Nie mowa tutaj o co jakiś czas otwieranych "lombardach","sklepach wędkarskich" etc, a o sytuacji gdy idziesz do dilca a on Ci proponuje coś innego niż natural.
Wczoraj nie było żadnej opcji więc znajomi zaproponowali coś innego. (środowisko typowo uliczne)
Okazało się, że niejakie "Oleum" to fake hash, a palonko za 20 to maczanka na konopi włoknistej, prawdopodobnie na Sts135.Spotkaliście się ? Myślicie, że sytnetyki podzielą los mefedronu i przebiją się na czarny rynek ?

Przeniesiono z Alchemii umysłu do Sustancji psychoaktywnych na co dzień. Edytowano nazwę tematu.
| 13 |
  • 142 / 1 / 0
Właśnie po to jest fake hash i konopia włóknista-mają mylić kupca. Spawiać, że czujemy się jakby to był "prawdziwy stuff". Swoją drogą dobra macznka jest tańsza i lepsza od nijakiej mj i legalna. Kwestia podejścia dila-powiedzenie prawdy. U mnie też dilują fake hashem i maczaną tyle, że większość nie obeznanych "to" łyka jako orginał.
Doświadczenie powiększa naszą mądrość, nie zmniejsza jednak naszej głupoty.
Uwaga! Z decyzją poczekaj na radę bardziej doświadczonych.
  • 2714 / 512 / 0
Przecież syntetyczne kanna już dawno się przebiły na czarny rynek, nawet nie zdajesz sobie w jak dużym stopniu. :)
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
  • 381 / 5 / 0
Nie spotkałem się jeszcze ze sprzedażą syntetyków pod jakąś tam nazwą (tj.nie określane jako natural) .
Ludzie na ciśnieniu i tak będą to brać, zapalić a nie zapalić to co innego a różnica cenowa też jest. Ciekawe jak to się będzie miało za rok, półtora .Może tak : "Mam naturala,kupsko i maczane na THJ018, ziomuś co bierzesz ?" ?
  • 823 / 11 / 1
W pewnym mieście sprzedają nasączoną kanna i olejkami konopie siewną jako marichuanę (z resztą fake# też hula). I to po 40zł za grama, a ludzie to kupują i mówią że dobry stuff :nuts:
Chcesz się spotkać, pogadać ? >

Życie to najlepszy narkotyk...
  • 4 / / 0
Ja dość niedawno dowiedziałem się, że wszystkie źrodła (około 8+) oprócz jednego to jakieś maczany i gdybym sam nie zaczął drążyć tematu to nadał żył bym w nieświadomości :]
  • 381 / 5 / 0
Cyjanek Potasu pisze:
Ja dość niedawno dowiedziałem się, że wszystkie źrodła (około 8+) oprócz jednego to jakieś maczany i gdybym sam nie zaczął drążyć tematu to nadał żył bym w nieświadomości :]
A roznicy w dzialaniu nie czujesz ?:D
  • 274 / 3 / 0
w malych miejscowosciach gdzie niema dielrow z dobrymi dojsciami i ziolko nie zawsze jest dostepne a tym bardziej cos konkretnego co nie ktorzy wiedzacy co to maczana itp zajeli sie sprzedaza . wczesniej byl fake hasz , pierwsze maczany z jakimi spotkalem sie umnie w miescie byly strasznie slabej jakosci nieumiejetnie nasaczane przez amatorow ktorzy chcieli nadmiernie zaoszczedzic ... i ledwo co bylo tam kanna a podklad byl caly wilgotny tak ze nawet blanta trzeba bylo przypalac jak lufke co chwila , to chyba byla pierwsza seria w miescie tego pozniej staly sie lepsze ale jakos zdominowal fake hasz , pewnie przez to iz bardziej przypomina nielegalny produkt z wygladu , chociaz co ciekawe pamietam jak byl dostepny hasz dosc spoko oplacalo sie bardziej go kupowac od obecnego wtedy ziolka to nie bylo na niego za duzoego popytu , poczym zaczeli gonic fake 15-20zl za gram i dzieciaki sie porwaly na to bo w malej miescinie stopien poinformowania ludzi jest maly i wiekszosc myslala wyglada jak hasz (chociaz wczesniej nie mieli w reku prawdziwego) jest po tym faza(wiekszosc ktora to teraz kupuje pewnie wczesniej nie palila dobrej marihuany) i bylo to gonione jako hasz , wiec zrobilo sie co trzeba i zrobilismy akcje informacyjna (tzn mowili kazdemu kto o tym wspomnial co i jak) tak na zlosc ale to udalo sie w naprawde niewielkim miescie i okolicznych wsiach , gdzie nie majac kontaktow po dobre palenie trzeba bylo sie udalwac 80km za granice...
  • 1472 / 26 / 0
Tanie THJ018 ,będzię w takich fake hash itd ,ten kanna najbardziej przypomina sative
  • 823 / 11 / 1
Kiedyś próbowałem wytłumaczyć znajomemu co pali i co to syntetyczne kanna. Patrzył się na mnie jak na debila, dla niektórych ludzi to jest po prostu czysta abstrakcja. Trzyma w rękach worek z maczanką i mówi " To jakaś taka odmiana marichuany jest" A najlepsze jest to że raczy się tym haszem o którym kolega pisał wyżej i nie przegadasz mu że pali gunwo z mydła i plastiku.
Chcesz się spotkać, pogadać ? >

Życie to najlepszy narkotyk...
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.

THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.

Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.