Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 365 / 2 / 0
Dostałem pismo z powiatowej stacji sanitarno epidemiologicznej. Zamawiałem gratisa od jednego z zagranicznych vendorów-amhico w której miało być 5apb. Pomyliłem się i dałem dobry adres, ale kod pocztowy z adresu zameldowania a nie zamieszkania. Było to jakieś 2miechy temu pewnie otworzyli ten zbłąkany list i z tąd to pismo. W tej sytuacji mogę wprost powiedzieć, że zamawiałem legalną skądinąd substancję, czy lepiej standardowo nic nie widziałem, to jakiś dowcip ktoś mnie wrabia? Mam też ułożoną historyjkę, że w czasach legalnych dopków ćpałem to świśntwo, mają mnie w jakieś swojej bazie i mi wysłali dopy? Generalnie co mówić :cheesy: Domyślam się, że przy teego typu sprawie wjazd na chatę mi nie grozi :rolleyes:
  • 322 / 2 / 0
to co zwykle, nic nie zamawiałeś, nie wiesz o co chodzi, nigdy nie słyszałeś o stronce i jesteś zaskoczony. nikt cię nie wrabia ani żaden sklep gdzie kiedyś kupowałeś coś ci wysyła, bo to dziecinne trochę. bez szczegółów, bo przecież nic nie wiesz o jakiejś przesyłce.
W czerwonej tabletce było DMT z IMAO, a w niebieskiej końska dawska GHB. Dobrze wybrałeś, Neo.
  • 934 / 12 / 0
A czego to pismo dotyczy bezpośrednio? Toczy się jakieś postępowanie przeciw tobie? W jakim charakterze masz składać wyjaśnienia? Wjazd żaden Ci nie grozi szczególnie jak sprawą się sanepid zajmuje bezudziału policji, a te panie co tam pracują raczej wjazdów na DOM nie robia? :-p Z resztą nawet policja nie miała by podstaw do tego. Żeby nie komplikować i jak najszybciej zamknąć temat mów że nic nie zamawiałeś, na stronie tylko się zarejestrowałeś i podałeś dane i może coś gratis wysłali ale nic o tym nie wiesz.
  • 365 / 2 / 0
" W związku z prowadzonym postępowaniem dotyczącym przesyłki adresowanej do Pana... "
Dziwi mnie to, że skoro przesyłka idzie zza granicy to wydawało mi się, że tą sprawą powinnien zająć się UC.
  • 365 / 2 / 0
Załatwione

Napisałem wyjaśnienia na piśmie ofc nic nie wiem nie mam pojęcia oco chodzi. Babka powiedziała, że paczkę przejął UC, ale sprawę przekierowali na nich. Jakby to kogoś interesowało to w paczce było 5-APDB. Zostałem poinformowany, że 5-APDB spełnia znamiona środka opisywanego w ustawie o środkach zastępczych.
  • 2878 / 21 / 0
I jaki wynik sprawy ostatecznie, bo w sumie nie napisałeś?
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 365 / 2 / 0
Dopiero złożyłem zeznania w charakterze świadka. Zapewne umorzą postępowanie ;-)
  • 605 / 156 / 0
Dzisiaj dostałem identyczne pismo. Okoliczności te same.
7 lutego idę na składanie wyjaśnień. Nawet nie wiem co było w samplu, bo nie zamawiałem tego dla siebie.
Bomboa pisz jak coś więcej będziesz wiedział :D
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 365 / 2 / 0
czekam na pismo, ale na 99% umorzą ;-)
  • 49 / 1 / 0
Jeżeli zamawiamy coś co jest środkiem zastępczym i paczkę przechwyci UC to coś nam za to może grozić ? (Ilości detaliczne)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.

Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?

W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.

CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych

36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.