Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 382 / 8 / 0
Jak pewnie widzieliście, na stronie znalazła się jakiś czas temu "grzybowa mapa Wielkiej Brytanii", stworzona zresztą przez Polaka. Jednak bądź co bądź sporo z nas pozostaje w kraju i pewnie chętnie skorzystałoby z analogicznej mapy dla Polski. Dlatego przyszło mi do głowy, żeby wspólnie wziąć się za to i taką mapę stworzyć.
Zapewne większość bywalczyń_ów tego forum ma jakieś swoje miejscówki. Ja znam na razie tylko jedno sprawdzone miejsce, ale jestem psychodelistką-teoretyczką od 1994 r., psychonautką od 2012, a zbieraczką dopiero od tego... Oczywiście podzielenie się informacjami za pośrednictwem mapy może oznaczać więcej ludzi w "naszym" miejscu, ale zarazem może nam się udać odkryć jakieś nowe miejscówki w swojej okolicy.
Można dyskutować co do tego, czy mapa powinna być ogólnodostępna - teoretycznie mogłaby też zostać wykorzystana przez policję, bo podobno polowania na zbieraczy zdarzają się częściej niż kiedyś... Ale ogólnie myślę, że jest to pomysł wart podjęcia.
  • 143 / 21 / 0
A ja myślę że jest wart podjęcia tylko dla tych którym się nie chce szukać.
  • 5299 / 104 / 0
Jestem za, ale generalnie swoich łąk nie podam %-D Zresztą, podałem kilka razy mniej więcej gdzie szukać, na miejscu później śmieci więcej niż zwykle. Nie warto. Jak ktoś chce znaleźć to znajdzie, jak ktoś nie będzie szukał tylko liczył na kogoś to ma trochę problem generalnie. Nie piję do Ciebie Znikąd i Zewsząd, żeby nie było
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 144 / 6 / 0
Dobry pomysł, ale pod warunkiem, że nie będzie ogólnodostępna, a osoby które chciałyby do takiej mapy mieć wgląd, muszą podać namiary na co najmniej 2/3 własne miejscówki (chociaż moze być tylko jedna). Jeżeli będzie inaczej, to na grzybowych polanach znajdzie się mnóstwo początkujących, którzy "kradną" grzybki, nic od siebie w zamian nie dając...
– Tak więc zos­ta­liście bez po­cie­chy ducho­wej?
– Jest wódka.
~Andrzej Sapkowski
  • 5299 / 104 / 0
Ile to podać fake'ową miejscówkę żeby tylko dostać się do mapy :) ? Odradzam podawania swoich lokalizacji. Raz, że podpierdalacze zibenowi, a dwa idziesz se ze zbiorami a tu smutni, niebiescy panowie każą opróżnić kieszenie. 120 grzybów na upartego da się jakoś na dwa razy szybko do japy, gorzej jak się z tysionc ma
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 144 / 6 / 0
pilleater pisze:
Ile to podać fake'ową miejscówkę żeby tylko dostać się do mapy :) ?
Też prawda, ale zawsze może ktoś weryfikować :).

Chociaż teraz jak tak myślę, to kto by w ogóle podał swoją miejsówke publiczności?
Ostatnio zmieniony 19 listopada 2013 przez winogron, łącznie zmieniany 1 raz.
– Tak więc zos­ta­liście bez po­cie­chy ducho­wej?
– Jest wódka.
~Andrzej Sapkowski
  • 4024 / 370 / 950
Myślę, że nikt rozsądny.
  • 488 / 13 / 2
Myślę że to co najmniej naiwny pomysł, że ludzie którzy namęczyli się w poszukiwaniu swoich miejscówek będą je podawać ogółowi społeczeństwa do wglądu, a przy okazji robić sobie przypał z mundurowymi którzy na bank w końcu by się taką mapę zainteresowali.

Za to myślę że to bardzo dobry pomysł byłby dla niebieskich by wejść na forum pełne narkomanów, założyć konto i pytać ludzi o miejscówki pod pozorem tworzenia Grzybowej mapy. Jak dla mnie - cały temat i pomysł do wyjebania ;)

Taka mapka miałaby sens w przypadku gdyby grzyby były legalne i byłaby ona znana i używana tylko w obrębie klubu zbieraczy łysic ;)
  • 2873 / 298 / 0
Jestem na nie....wiem że kwestia znalezienia łąki na której coś rośnie to tylko kwestia rozejrzenia się po własnej okolicy więc wszystkim leniom mówię stanowcze nie.
Jak to już ktoś kiedyś ładnie ujął: Może jeszcze pozbierać i przegryźć za was?
Poza tym jakby taka lista była dostępna ogólnie na forum to strzał w kolano dla nas wszystkich, policja i te sprawy.
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 48 / / 0
strasznie kiepski pomysł
wsiadać na rowery i zwiedzać okolice lenie!!

fazka sama nie przyjdzie ( tak łatwo )

temat do zamknięcia raczej
poniższy teksty był efektem stanu potocznie zwanego chęcią wypowiedzi
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.

Baner reklamujący sprzedaż mefedronu wisiał na płocie sopockiego kempingu

Na ogrodzeniu kempingu przy ul. Bitwy pod Płowcami w Sopocie zawisł baner z kodem QR, który po zeskanowaniu prowadził do strony oferującej sprzedaż mefedronu. To kolejny przypadek, po niedawnych doniesieniach z Gdańska, reklamowania sprzedaży narkotyków za pomocą umieszczanych w miejscach publicznych kodów QR.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.