Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Siemanko. Chcialbym sie z wami podzieli historia mojego dobrego ziomka. Dlugo go nie zobacze bo dostal 3 lata i 2 miesiace puchy. Wczesniej siedzial pol roku na sankcji do sprawy. Nie, nie zdziesionowal nikogo. Nie, nie dilowal koksem. I nie, nie znalezli u niego kilo zielska. Ten "przestepca" wg polskiego prawa mial w domu 4 krzaki konopi innych niz wlokniste. Nikt o tym nie wiedzial, nawet ja. Nie dilowal i nie chcial latac po dilerach, wiec zasadzil sobie swoje. Nigdy nie mial klopotow z prawem, nawet mandatu za browar nie dostal... Studiowal, w tym roku mial sie bronic, ale juz chyba nic z tego nie wyjdzie. Sad skazal go na 3 lata i 2 miechy za to, ze mial w domu krzaki. To nie zart. Dali mi ten najgorszy paragraf, ze niby chcial to sprzedawac, choc nie mieli zadnego dowodu, swiadka, absolutnie niczego, bo po prostu nie dilowal. Zjebali mu zycie.... Skad widzieli, ze ma te krzaki nie wiem. Ale psy wbily sie razem z listonoszem.
  • 2017 / 502 / 0
Jeśli wyrok się jeszcze nie uprawomocnił niech składa apelacje i bierze dobrego adwokata. Ma szansę na łagodniejszy wyrok.
  • 9 / / 0
To on zjebal ze nie czytał działu prawo, przyznał się i nie pomyślał zawczasu o tym by mieć dobrą pspuge do usług
Uwaga! Użytkownik poomidor nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Niestety nie wiem co sie dalej stalo, bo po ogloszeniu wyroku wyjechalem za granice, a z jego bratem nie mam kontaktu. Z tego co wiem to mial adwokata. Chcialem tylko pokazac absurdy polskiego prawa, gdzie za krzaki dostajesz 3 lata, a zabicie czlowieka samochodem rok w zawiasach...
  • 1180 / 5 / 0
Nie ma co płakać , bo mój znajomy dostał bilet na 5 lat i zadowlony stwierdza, że po 2 i pół wyjdzie. Za głupotę się płaci tak samo jak za gapowe i inne. Może też uciekać przed więzieniem, ale to dla bardzo lub bardziej ogarniętych. 3 lata to po półtorej wyjdzie, a i tak wszyscy znajomi powieda " o to ten co siedział" Sad man.
  • 188 / 7 / 0
Ponoc w takich sytuacjach dobry adwokat dziala cuda. Slyszalem o sytuacji, w ktorej u goscia na chacie znalezli ponad 100g suszu i skonczylo sie na 3k grzywny i jakichstam robotach (moze zwykly walek).
  • 151 / 10 / 0
pozdro600 dla zamawiających z polskich growshopów i innych seedbanków na adres plantacji/swoje dane.
ODPOWIEDZ
Newsy
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie

Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.

Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA

Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.

Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?

W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.