Nie mam żadnych defektów psychicznych oprócz uzależnienia mieszanego. Obecnie nic nie zaźywam od kilkunastu dni i bardzo dobrze się czuje, bez żadnych ciśnień. Nastrój i moje funkcjonowanie wręcz doskonałe.
Zakładając , że sąd uzna, że trzeba mnie umieścić w psychiatryku ile będzie trwał mój pobyt? Bo domyślam się, że będzie to cos w stylu obserwacji itp.
heh tak wpadłem na to ,że mógłbym zdobyć rentkę , ale raczej nie zdecyduje się na udawanie ograniczonego.
Ale obecnie od niecałych 2 tyg funkcjonuję wyborowo, nie chce mi się nawet rozmawiać ze starymi co oni bedą pierdolić w sądzie, bo mi się to w głowie nie mieści.
Myślę, że nawet jak pójdę do tego psychiatryka to 3 tyg max tam będę..no ale warto zapytac, moze ktoś miał podobny problem heh..
Jak pójdziesz na sprawę oganiety, kontaktowy, powiesz że miałeś "problemy" ale już jest cacy, i ogólnie zaprezentujesz się jako człowiek nie groźny dla otoczenia oraz potrafiący myśleć to Cię nigdzie nie wsadzą.
Słyszałam o podobnej sprawie, tylko gościu opierdalał dużo bardziej niż Ty, okradał rodzinę żeby mieć na dragi, pobił matkę, demolował DOM jak dostał szału, kilka razy zwiedzał toksykologię. I rodzina chciała go ubezwłasnowolnić. Ale koleś poszedł na sprawę, mówił tam logicznie i spójnie i sąd jedynie wydał mu nakaz żeby się wyprowadził od rodziny.
Bo nie można ludzi przymusowo leczyć bo ktoś kiedyś próbował się zabić czy robi dziwne rzeczy. To jeszcze nie powód.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki
Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.