jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
Teraz fajnie by było znaleźć kolejny "środek" do kolejnych etapów zmian...
"Głupotą jest bać się tego, czego nie można uniknąć"
P. Syrus
Ja doszedłem do tego drogą analizy, dedukcji. Pomagał mi w tym też psychodelik, ale 75% jest to praca późniejsza. Psychodelik daje Ci pomysł i zrozumienie pewnych cegieł świata - do reszty musisz dojść sam/sama.
Ignorancją jest lekceważyć potęgę wiedzy i nauki którą dotychczas osiągnęła cywilizacja, gdy szuka się rozwiązania swojej sytuacji życiowej. Taka wskazówka ode mnie.
Są ksiązki, nauczyciele, wykładowcy, inni ludzie, INTERNET!
Jeżeli nie macie punktu zaczepienia...
Korzystajcie z tych źródeł, pogłębiajcie wiedzę o otaczającym nas świecie i ludziach, a wreszcie zobaczycie, że znajdzie się i dla was miejsce na tym świecie - znajdziecie swój azyl.
@up jak najbardziej popieram Twoje ostatnie zdanie. Również tak uważam i stosuje się do tego.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór
Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.