Jest przypał , ja mam przy sobie 3g , kumpel nic , zawijają mnie , mam dołek 48h , w trakcie zeznać wyszło że paliłem z kumplem w ciągu 2 lat 6 razy , on zeznał że 8 , więc mniej więcej nam się to pokryło, głupi byliśmy że w ogóle tak powiedzieliśmy , ale każdy miał podobną wersje , list od prokuratora , ja się nie stawiłem bo dostałem nie tam gdzie powinienem dostać (mają mój drugi adres jako adres zameldowania) kumplowi zaproponowali zawiasy 1,4 roku , na 3 lata , było to udzielanie małoletniemu czyli mi , oraz ja jemu jak był małoletni , teraz oboje jesteśmy 18+ i w trakcie przypału też tak było .
wiem że to zbrodnia, jednak było to bez korzyści finansowej, wcześniej nie karani, pytanie takie, czy czekać na wyrok i potem się odwoływać i lecieć na sprawe w sądzie (poddałem się dobrowolnie karze) czy już teraz iść do adwokata i wycofać zeznania o tym że udzielaliśmy sobie pod pretekstem że byliśmy ze sobą pokłóceni lub byliśmy przestraszeni i wiedzieliśmy że oboje zeznamy podobnie, tylko czy to nie będzie fałszywe składanie zeznań ? minęły 4 miesiące od przypału .
proszę o szybką odpowiedź bo myśle że na dniach będzie gorąco , grozi paka ?
kubota94 pisze:tylko czy to nie będzie fałszywe składanie zeznań ?
A i słusznie kolega wyżej mówi - nigdy nic nie mówcie pałom! Dobrowolne poddanie się karze to też idiotyzm, było na forum milion razy. Zapamiętajcie sobie :finger:
Pjess pisze:Macie wyroki na podstawie swoich własnych zeznań? Dobrze zrozumiałem? Tylko przy Tobie coś znaleźli ale zarzuty nie są za posiadanie?
usmiałem sie troche jak przeczytałem ten temat, zakładam ze 94 w nicku autora to raczej nie poziom IQ :D
Wziąść prawnika, wycofać zeznania.
W celu wyjaśnienia sytuacji i okoliczności zdażenia możesz powiedzieć że:
że szedłeś z kolegą przez park albo na osiedlu i przy ławce zauważyłeś samarę, albo zwioniątko. Podniosłeś i otworzyłeś. Domyślałeś się co to jest i zabrałeś ze sobą. Nie miałeś zamiaru tego sprzedawać ani nikomu udostępniać. Wziałeś to tylko i wyłącznie na własny uzytek. Z perspektywy czasu żałujesz tego co zrobiłeś i nie zamierzasz nigdy zrobić czegoś podobnego.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi
Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów
Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.