Tak zawodził dawno temu, jakieś dwadzieścia lat, pewien żul. Miałem wątpliwą przyjemność podróżować tym samym autobusem i słuchać wciąż tego jednego zdania, zapewne dlatego do dziś je pamiętam, ale wystarczy tych wspomnień. Jestem szczęśliwym posiadaczem czarnego magiera produkcji Aladina. tytoń średnio mi podchodzi, więc założyłem niniejszy wątek, aby się dowiedzieć, co oprócz niego i jak palić w fajce wodnej. Mam nadzieję, że z czasem sporo fachowej wiedzy tu zgromadzimy. Obali się kilka mitów, które wokół sziszy krążą niczym dym. Palenie fajki to także niesamowity nastrój, jakaś magia rodem z baśni tysiąca i jednej nocy, więc kwestie kulturowe również mile widziane. Na początek wrzucę dwie sprawy. Czy to prawda, że najlepiej do suszu, Marysieńki, czy innych roślin, dodawać gliceryny? Jak w wodnej smakuje tytoń afrykański, czy w ogóle się do niej nadaje? Gdy zdobędę własne doświadczenia, to oczywiście się nimi podzielę w tym wątku.
Maconha Brava
Leonotis nepetifolia - klip dagga. Jakby to z melasą lub gliceryną zmieszać, może coś niezłego by wyszło?
Maconha Brava, Kanna, klip dagga i odrobina mj to przepis na zajebisty wieczór ^_^
Fifulec pisze:Marysieńka zmieszana z soexem daje smak zdecydowany, wyraźne zielone nuty. Fajka duża produkuje dym bardziej zrównoważony, łagodniejszy. Mała, o wysokości jakieś 25 cm, wytwarza kopeć gryzący, ostry, ale przyswajalny. Jak melasa się skończy spróbuję samej Maryśki z płynnym aromatem. Ciekawe, czym będzie się różnić od wersji powyżej opisanej.
Polecam , sprawdzone , jeżeli chodzi o marynie z aromacikiem.
Sadzicie, że gliceryna się nada? Chyba będę musiał spróbować bo zwykłe melaski nieco mi się znudziły.
Peace
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną
Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.