Nie mam problemów z formułowaniem myśli, powtarzaniem po kimś, przeczytaniu czegoś na głos itp. Problem uwydatnia się gdy mam wypowiedzieć sformułowaną przez siebie myśl, im więcej słów tym gorzej, nasila się gdy są tam trudne słowa, lub gdy zdanie jest bardziej złożone. Czuję coś jakby blokadę w gardle, wychodzi takie "yyyyyyy" "eeeeeee" i zazwyczaj mówię "nie wiem" mimo, że wiem. Ogromny dyskomfort w szkole i ogólnie w rozmowie z ludźmi, czuję się czasem jak idiota, bo moje wypowiedzi brzmią tragicznie, zero składu i rytmiki mowy. Mimo, że mam zdanie sformułowane już w głowie i mogę je powiedzieć sam do siebie, problem pojawia się gdy mam powiedzieć to do kogoś. Wiadomo im więcej ludzi tym gorzej. Nie dawno trafiłem na coś co idealnie pasuje do moich objawów - Afazja dynamiczna (http://pl.wikipedia.org/wiki/Afazja). Miał ktoś podobny problem, lub jakiekolwiek inne dysfunkcje mowy mogące mieć podłoże związane z przyjmowaniem narkotyków? Czy raczej to podłoże stresowe? Dodam, że zaczęło się około 2 lat po rozpoczęciu przygody z dragami.
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.
Może to być winą stresu, polecam udać się do specjalisty.
Polecam zacząć żreć suplementy, zmienić dietę na bogatszą w witaminy, zdrowe tłuszcze etc. Musisz dostarczać substancje, które zostaną wykorzystane przy przemianie materii. Po jakimś miesiącu powinno być lepiej ;).
PS: No i nie napierdalać takich rzeczy... a przynajmniej je ograniczyć.
Musisz dostarczać substancje, które zostaną wykorzystane przy przemianie materii
PS. za słuch mam kurwesko czuły i przez często odpowiadam na pytania, które osoby kierują same do siebie- mruczą sobie pod nosem która godzina itd. jednocześnie rozmawiając z drugą. Np.
- on jest pojebanym człowiekiem...
- jest szósta za osiem proszę pana.
- ...dla tego od niego nie kminię
W niektórych przypadkach jest to wkurwiające...lub ja.
Idź do neurologa i logopedy. W międzyczasie ogranicz ćpanie, wysypiaj się, jedz zdrowo, ogranicz alkohol.
Spróbuj ćwiczyć wypowiedzi, mówić do siebie, czytać na głos. Mózg też trzeba trenować, szczególnie, gdy się zacina ;-)
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.