Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 34 / / 0
Zachęcam do odpowiedzi, może ktoś będzie w stanie też trochę mi pomóc bo mam dość duży problem, który na co dzień sprawia mi ogromny problem.
Nie mam problemów z formułowaniem myśli, powtarzaniem po kimś, przeczytaniu czegoś na głos itp. Problem uwydatnia się gdy mam wypowiedzieć sformułowaną przez siebie myśl, im więcej słów tym gorzej, nasila się gdy są tam trudne słowa, lub gdy zdanie jest bardziej złożone. Czuję coś jakby blokadę w gardle, wychodzi takie "yyyyyyy" "eeeeeee" i zazwyczaj mówię "nie wiem" mimo, że wiem. Ogromny dyskomfort w szkole i ogólnie w rozmowie z ludźmi, czuję się czasem jak idiota, bo moje wypowiedzi brzmią tragicznie, zero składu i rytmiki mowy. Mimo, że mam zdanie sformułowane już w głowie i mogę je powiedzieć sam do siebie, problem pojawia się gdy mam powiedzieć to do kogoś. Wiadomo im więcej ludzi tym gorzej. Nie dawno trafiłem na coś co idealnie pasuje do moich objawów - Afazja dynamiczna (http://pl.wikipedia.org/wiki/Afazja). Miał ktoś podobny problem, lub jakiekolwiek inne dysfunkcje mowy mogące mieć podłoże związane z przyjmowaniem narkotyków? Czy raczej to podłoże stresowe? Dodam, że zaczęło się około 2 lat po rozpoczęciu przygody z dragami.
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.
  • 78 / 1 / 0
Brałeś metkatynon robiony domową metodą?
Uwaga! Użytkownik bluff jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 34 / / 0
Tak, jakieś kilkanaście razy.
  • 78 / 1 / 0
Spotkałem się właśnie z podobnymi problemami z osobami, które przez dłuższy czas brały metkata robionego domową metodą, utlenianiem KMnO4. Co gorsza, zmiany te był podobno nieodwracalne. Nie twierdzę, że twoje problemy są od manganu, ale nie można tego wykluczyć. Pamiętaj o dokładnym przeprowadzaniu reakcji i nie używaniu nadmiaru utleniacza.
Może to być winą stresu, polecam udać się do specjalisty.
Uwaga! Użytkownik bluff jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 92 / / 0
Ja u siebie zauważyłem takie coś przy 6 miesięcznym ciągu kodowym (tydzień ciągu, 1-2 dni przerwy; 2 tygodnie ciągu, 2-3 dni przerwy)... Ale odkąd przerzuciłem się na psychodeliki, a koda tylko 1-2 razy na tydzień, problem zniknął :).

Polecam zacząć żreć suplementy, zmienić dietę na bogatszą w witaminy, zdrowe tłuszcze etc. Musisz dostarczać substancje, które zostaną wykorzystane przy przemianie materii. Po jakimś miesiącu powinno być lepiej ;).

PS: No i nie napierdalać takich rzeczy... a przynajmniej je ograniczyć.
Ostatnio zmieniony 25 lutego 2013 przez kreha1, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 3215 / 416 / 0
Musisz dostarczać substancje, które zostaną wykorzystane przy przemianie materii
Słucham teraz uprzejmie co właściwie miałeś na myśli- nie rozumiem :huh:
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 761 / 13 / 0
Ja mówię szybko i nie wyraźnie. Niestety. Często się gubię przez to we własnych słowach/zdaniach. Byłem kiedyś u lekarza z tym. Miałem zabieg na język. Ale chuj. Nie umiem mówić wolno. Próbowałem kiedyś, ale strasznie mnie to wkurwiało. To tak samo jakby wam cały dzień kazali mówić szybko. Jak byłem mały to sepleniłem, ale sam się "wyleczyłem".

PS. za słuch mam kurwesko czuły i przez często odpowiadam na pytania, które osoby kierują same do siebie- mruczą sobie pod nosem która godzina itd. jednocześnie rozmawiając z drugą. Np.

- on jest pojebanym człowiekiem...
- jest szósta za osiem proszę pana.
- ...dla tego od niego nie kminię

W niektórych przypadkach jest to wkurwiające...lub ja.
Uwaga! Użytkownik nieobgryzampaznokci nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 43 / / 0
Pytanie do założyciela tematu .
Paliłeś syntetyczne kannabinoidy ?
Mam podobny problem który zaczął się po paleniu syntetycznych kanna i braniu DXM.
Z czego DXM nie ruszam już od 6 miesięcy .
Problem czasem znika a raczej jest mniejszy , problem narasta niesamowicie gdy się denerwuje .
  • 110 / 1 / 0
Miałam podobnie po ciągach alkoholowych, ale mijało bardzo szybko (tydzień trzeźwości).
Idź do neurologa i logopedy. W międzyczasie ogranicz ćpanie, wysypiaj się, jedz zdrowo, ogranicz alkohol.
Spróbuj ćwiczyć wypowiedzi, mówić do siebie, czytać na głos. Mózg też trzeba trenować, szczególnie, gdy się zacina ;-)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.