Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Druga metoda, to uskarżanie się na bóle związane z zapaleniem korzonków nerwowych, czyli popularne "lumbago" czy też "hexenschuss". Dosyć trudno lekarzowi stwierdzić, czy ból występuje, czy też nie. Ważne, by wiedzieć jak się zachowywać podczas badania, warto przeprowadzić wywiad z osobą, która na to cierpi.
W pierwszej sytuacji konieczna jest dokumentacja medyczna. Nikt na piękne oczy nie wypisze opio.
To tyle z rad starego dziada.
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Płacisz, czyli klient jesteś. A klient nasz pan.
:-D
@Scierwiaz, żadnego bólu nie widać podczas tomografii, jedynie jego ewentualne przyczyny. Czasami nie widać nic, a boli.
------------------------------------------------
Cala ta opowiesc jest prawdziwa oprucz tego ze mnie boli bo mnie nic nie boli, zastanawiam sie moze by powiedziec ze w szpitalu dali mi tramca zamiast olfenu i mi sie skonczyl?
Scalono. taurinnn
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć
Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony
Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.