Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Druga metoda, to uskarżanie się na bóle związane z zapaleniem korzonków nerwowych, czyli popularne "lumbago" czy też "hexenschuss". Dosyć trudno lekarzowi stwierdzić, czy ból występuje, czy też nie. Ważne, by wiedzieć jak się zachowywać podczas badania, warto przeprowadzić wywiad z osobą, która na to cierpi.
W pierwszej sytuacji konieczna jest dokumentacja medyczna. Nikt na piękne oczy nie wypisze opio.
To tyle z rad starego dziada.
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Płacisz, czyli klient jesteś. A klient nasz pan.
:-D
@Scierwiaz, żadnego bólu nie widać podczas tomografii, jedynie jego ewentualne przyczyny. Czasami nie widać nic, a boli.
------------------------------------------------
Cala ta opowiesc jest prawdziwa oprucz tego ze mnie boli bo mnie nic nie boli, zastanawiam sie moze by powiedziec ze w szpitalu dali mi tramca zamiast olfenu i mi sie skonczyl?
Scalono. taurinnn
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Jedna dawka i tygodnie ulgi. "Magiczne grzybki" dają nadzieję na nowe leczenie bólu
Psylocybina
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.