Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 162 / 4 / 0
Witam tak jak w temacie wystepuje to dosc czesto.
Biore mefedron i 6-APB okazjonalnie amfetamine.
Ogolnie to nie ma regoly kiedy sie to dzieje czasami jest rano a czasami wieczorem gdy przysne ogladajac film.
NP.
Budze sie rano otwieram oczy i chce sie ruszyc i wtedy jest uczucie jakbym byl w smole albo innym bardzo gestym czyms ,trudno mi sie wtedy oddycha i zawsze probuje innym pokazac ze cos jest nie tak.
Czym jest to spowodowane? Czy moze byc gorzej ?
Jezeli watek juz istnieje prosze o przeniesienie.
  • 2362 / 29 / 0
bizzon92 pisze:
Czym jest to spowodowane?
głównie mefedronem i ammfetaminą
BS
  • 162 / 4 / 0
Glupia odpowiedz chodzilo mi o fachowa odpowiedz dlaczego?
A tak apropo jak brac przestane to przejdzie czy nie?
  • 2362 / 29 / 0
odpowiedź jest mądra, to jeden ze skutków zaburzonej transmisji serotoninergicznej

serotonina ma ważny udział w regulacji rytmu snu i czuwania

edit: jak przestaniesz to wkrótce przejdzie
Ostatnio zmieniony 28 grudnia 2012 przez derb, łącznie zmieniany 1 raz.
BS
  • 869 / 15 / 0
a jeśli paraliż występował przed braniem narkotyków? miewałam go często w wieku 14-18 lat, koszmar.

natomiast obecnie mój chłopak ma z tym problem, czasem musi brać małe dawki benzo, żeby normalnie zasypiać. : / Z zewnątrz początek jego paraliżu objawia się drgawkami (lekkimi), po max. minucie się budzi. Czy wg Was (ew. Ciebie, Derb) w tym przypadku konieczna jest wizyta u neurologa?
So easy to begin and yet impossible to end

primum non nocere
  • 2362 / 29 / 0
te drgawki to są tzw mioklonie przysenne, normalny objaw występujący w trakcie zasypiania
Ostatnio zmieniony 29 grudnia 2012 przez derb, łącznie zmieniany 1 raz.
BS
  • 869 / 15 / 0
Czy już w wieku 14 lat miałam zaburzoną transmisję serotoninergiczną? Czy występowanie takich paraliżów w tym wieku to objaw czegoś innego?
So easy to begin and yet impossible to end

primum non nocere
  • 733 / 2 / 0
Kiedyś meczyły mnie paraliże senne w oprawie koszmarów - tj w momencie zasypiania pod oczami zaczynały powstawać dosyc potworne obrazy, i chciałam się natychmiast wybudzić. Ale budził sie sam umysł, ciało było jeszcze przez parę sekund zablokowane. (bo to trwa w sekundach, tak mi się wydaje, że to przez stres który momentalnie narasta wydaje się, że dłużej). Jak przestałam brać opio, to przestały mnie też męczyć paraliże.
Czasami, ale bardzo rzadko mi się zdarzało jeszcze, tylko że to już raczej w środku nocy i bez strasznych snów, to wtedy po prostu skupiałam się mocno, żeby poruszyć np jednym palcem i wszystko wracało do normalności, ja szłam spać dalej.
Uwaga! Użytkownik ifau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 330 / 1 / 0
Ja mam podobnie jak OhYeah. Przed moja przygoda z jakimikolwiek srodkami, tez mniej wiecej zdarza sie to od 15 roku zycia. Nie ma reguly, czasem wystepuje pare dni pod rzad, iles razy w ciagu jednej nocy albo w ogole przez miesiac.

Odczucia podobne jak u innych: niby sie budze, bo wydaje mi sie ze widze dokladnie pokoj tak jak bym zasypial, ale nie moge sie ruszyc. Udaje mi sie jednak czesto wybudzic w koncu z tego stanu. Najgorsze jest jednak ze ogarnia mnie zajebiscie mocno uczucie niepokoju jakby mialo sie cos zaraz zdarzyc. Pare razy nawet czekalem i lezalem nie probujac sie obudzic, ale nic sie nie stalo.
  • 381 / 5 / 0
Ja miewałem kilka na noc po syntetycznych kanna.W zasadzie jak się to troche opanuje to jak zwykła pobudka,a nie ma co ukrywać że doświadczenie ciekawe.Też wielokrotnie miałem to w oprawie koszmarów,wtedy to było jeszcze ciekawsze przeżycie.; )
ODPOWIEDZ
Newsy
„Czyste” e-papierosy mogą być bardziej szkodliwe niż aromatyzowane

Aromatyzowane e-papierosy są bardziej pociągające dla młodzieży i młodych dorosłych, dlatego też w wielu miejscach – w ramach walki na nałogiem – wprowadza się ograniczenia czy zakazy sprzedaży tego typu produktów. Naukowcy z Yale University. Boston University oraz University of Louisville porównali skutki wdychania „czystych” liquidów z aromatyzowanymi oraz z niepaleniem. I okazało się, że te „czyste” są pod pewnymi względami bardziej szkodliwe dla zdrowia.

Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

Próbowała przemycić 1,4 kg kokainy w seks-zabawce. Grozi jej kara śmierci

42-letnia obywatelka Peru próbowała wwieźć na wyspę Bali ogromną ilość kokainy oraz tabletki ecstasy, ukrywając je w wyjątkowo nietypowy sposób. Kobieta została zatrzymana przez służby, jeżeli zostanie uznana za winną, może jej grozić nawet kara śmierci.