Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1611 / 34 / 0
Zapraszam do wpisywania waszych motywujących hasełek, mott - świętości, które kierują, zebrane w jedno zdanie i niezmienne.

Własne i wyuczone.
Zawsze od kobiet brałem więcej. Plusów multum dla s. - nauczyłem się wiele, wiele dostrzegłem, wiele jest cech wspólnych w kobiecej witalności - i to jest hint dla całego ludu - dura lex sed lex - lex legis colapse.
Beetween. Flow. Z kręgosłupem.

1) suma genów, statystyki rodowe i własny nos najpewniej sprawią i na razie sprawiają, że mam lżej i czuję / jestem.. lepszego sortu
Drobne różnice krwi uzupełniają ten racjonalizm o wiarę w magię, także filmu, który generuje moje hasło główne:
Jestem urodzonym i w większości przez siebie wychowanym zwycięzcą. Jestem wojownikiem, rycerzem, wolnym i aktywnym.
3) nie wiem skąd gorąca krew - chyba po matce porywczość:
Zmian dokonuje nagle, gwałtownie, emocjonalnie, a kalkulując o tyle o ile działa na mnie ETOS i jak jestem trzeźwy. Impulsy, nagłe zrywy, romantyczne i rewolucyjne... Mające nieść wzór, bo sam orać nie będę.
Inaczej - jestem nauczycielem.
4) erudycja + awangarda
Robię to na ostro - muszą być emocje, musi być coś czego nie było. Ale musi być źródło dla kompetencji.

Wiedza. Emocje. Inteligencja. Zdolność kreacji rozwiązań. Zdolność do mienia jaj by to zrobić.

Inaczej uważam nieskuteczne i zbyt pracochłonne. Zapalam lont i robię show, ale robię to aby uświadamiać w prawdzie - kto nie szanuje prawdy, nie zasługuje na szacunek.
5) masz bohatera?
Jestem jak James Bourne gdy nie trzeba wyglądać stylowo, jestem jak James Bond gdy chcę się do niego zbliżyć. Jestem mądralą, gdy
nie ogarniam albo sie boję... Ale najważniejsze:
6) "set"
Pozytyw świata, większość ludzi jest normalna, uczciwa, mamy piękny kraj i piękne kobiety. Mamy ludzkie gry - największe wyzwanie, emocje i radość... A jak sie nie uda to mamy wódkę, jeno po kryjomu pić.
7) "setting"
Feng-shui to moja religia. Humanizm i wolność myśli to moja religia. Wszystko ma wyjaśnienie - ja udowadniam jak najwięcej.
Otaczam sie tym czego mi trzeba (chill) i tym czego brakuje (fight) - warzę, wybieram, pytam innych:
8) nie bój się pytać, prosić
Pytam równie często po odpowiedź, ale i dla skutku zapytania, sposobu zadania, słów. Jak nie masz Ferrari to słowo czyń orężem.
Sumieniem mierz ile to szczere, ile dla dobra kogoś, ile manipulacja - na to kryterium mam jedno: "nie ma litości dla skurwysynów"...
I pytaj - bo zdechniesz bez starszych, zdechniesz jak zaśpisz precedens, zdechniesz jak nie nauczysz się kochać.
9) Kochaj.
Dzisiaj powiem tak: kochaj, kochaj, rób aby oddano.
Kochaj, rób aby oddano, kochaj.
Kochaj... wtedy tylko to zostanie.
10) naucz się czynić krzywdę w imię dobra
Przeskocz miłosierdzie - przeskocz gdy nie działa. Wkrótce dozowanie bólu i miłości stanie się sposobem by naprawić świat...

Nie wiem tylko jak... uwierzyć.
Uwierzyć, że naprawianie świata jest mi na ręke.
Uwierzyć że ktoś wierzy.
Uwierzyć...

Nie muszę wierzyć, że człowiek to zwierze. Wiem co mam w sercu - jest magia - i niektórzy mają - tym lepiej im bliżej ciebie są.
Bez ludzi przeżyjesz. Z ludźmi będziesz dopiero człowiekiem
Ale mnie natchnęło, aż wstyd. Aż bełkot... choć dla mnie dualizm - póki równoważny - gówno warty. Stąd rady trzeba.
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 325 / 1 / 0
suma genów, statystyki rodowe i własny nos najpewniej sprawią i na razie sprawiają, że mam lżej i czuję / jestem.. lepszego sortu
:-D potrzebujesz rady ? moja rada... nie myśl w ten sposób o sobie bo ludzie poczują że chcesz być albo udowodnić, że jesteś "lepszego sortu" i będą mieć Cię w dupie na dłuższą metę, zostaw egoizm dla siebie to gówniane toksyczne i krótkowzroczne. ego jest kurwą - lepiej sobie uświadomić że jest się takim samym ' sortem ' co każdy inny człowiek, to może boleć łego ale tak jest. ;-)

[ external image ]

nie ma równych i równiejszych, jeśli myślisz że jesteś od kogoś lepszy to masz społeczną schizofrenie większą niż zdiagnozowani schizofrenicy :)

nasza kultura tak ukształtowała ego jak myślisz że poczujesz się od kogoś lepszy to jesteś super. a to nie tak w istocie jest ; D ego jest fajne, ale jak Tobą nie rządzi.

rada 2 : NO EGO NO PROBLEMS
Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2012 przez strunaman, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 1611 / 34 / 0
Moja rada - nie pisz za dużo na fazie %-D
Rada dla samego siebie.
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 3215 / 416 / 0
Pojawia się w momencie przeglądania czyichś niezwykle oryginalnych wpisów
" dobrze, że nie jestem tak przećpany jak ten koleś ". Po takiej myśli - nierzadko cicho wyszeptanej - od razu czuję napływ pozytywnej energii
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 320 / 5 / 0
"Tu i teraz."- prosto
"Chroń mnie Panie od nienawiści."- religijnie
"Pierdolone skurwysyny."- po pijaku

Może nie są to motta, jednak w roli haseł przypominających o pozytywnym flow sprawdzają się wyśmienicie.
  • 2372 / 56 / 0
Nie bądź takim materialistą - trzeba się wyluzować
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 488 / 7 / 0
Dobry kebab piecze dwa razy
  • 749 / 86 / 0
'Dzisiaj się naćpam' - nic mnie tak nie motywuje i pozytywnie nakręca
  • 80 / 2 / 0
JohnyHa
współczuje.

A jeśli chodzi o motta to: Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą.
  • 1519 / 20 / 0
Coco jambo i do przodu
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
ODPOWIEDZ
Newsy
Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Badania: Najczęściej używanym narkotykiem w Macedonii jest marihuana

Respondenci palą jointa, aby zmniejszyć stres i się zrelaksować.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.