Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 520 / 8 / 0
mam nabazgrane od lekarza rodzinnego do większości psychiatrów w mieście pijaństwo, ćpuństwo i lekomanię. Wiem, że do niektórych zawodów potrzebne jest zaświadczenie o braku przeciwwskazań do wykonywania zawodu czy mam szanse na otrzymanie takiego papierka. Dodam, że nie chce pracować w aptece żeby kraść dragi tylko wydaję mi się to ciekawym, nieźle płatnym zawodem na temat którego mam już pewne pojecie (rozwiązuje ok 45% egzaminu państwowego mimo, że poza ćpaniem nie miałem za wiele wspólnego z farmacją)?
  • 507 / 11 / 0
Zaświadczenie dostajesz od lekarza medycyny pracy, więc zasrane papiery u psychiatrów Ci nie przeszkodzą, nikt do tego nie dojdzie
NOWY DWOREK NOWE ŻYCIE
  • 357 / 2 / 0
Lekarz medycyny pracy może się jedynie zapytać Ciebie, czy spożywałeś jakieś substancje psychoaktywne/psychotropowe ale to wszystko.
Raczej nie będzie dochodzić do tego, czy powiedziałeś mu prawdę, czy też nie.
I was made for lovin' you baby
Na mocy obowiązującego prawa na terytorium Polski ZABRANIAM kopiowania moich postów, które de facto są fikcja.
  • 120 / 1 / 0
No to świetny z ciebie będzie technik farmaceuta który podkrada mst.
Uwaga! Użytkownik NotEvenTwice jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 520 / 8 / 0
Pisałem, że nie mam zamiaru kraść. Z resztą na razie postanowiłem się wstrzymać, bo to droga szkoła i teraz się z kasą nie wyrobie. Ale w przyszłości jak najbardziej myślę o tym zawodzie poważnie.
  • 3 / / 0
dacmubanana pisze:
poza ćpaniem nie miałem za wiele wspólnego z farmacją
Niesamowity cytat ;-) Ćpanie ogółem nie ma za wiele wspólnego z farmacją...
Ale z drugiej strony mój lekarz na dolegliwości z kolanem i niemożność zaśnięcia wynikającą z tego faktu odparł mi "to ja panupolecam zolpidem i kodeinę". Pomyślałem tylko "A dziękuję, znam..." .. niemniej ćpanie niewiele ma imho wspólnego z wiedzą o pomaganiu innym ludziom ;)
Uwaga! Użytkownik Lucas in the Sky nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 600 / 4 / 0
Badanie wygląda tak:
Dzień dobry, ważenie, mierzenie ciśnienia i wzrostu, wywiad na temat przebytych chorób, wywiad na temat chorób w rodzinie, czasami wzrok i słuch, dziękuję do widzenia. Nie ma raczej szans żeby doszli do tego.
Doświadczenie to to co osiągasz, kiedy nie osiągasz tego czego się spodziewałeś
  • 2372 / 56 / 0
A jak trafisz na dobrego typa, to kasę weźmie, zapyta się czy wszystko ok, wypisze i cześć. :D

Też nad tym myślę, ale...czy to nie jest wstąpienie w ZUO?
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
  • 520 / 8 / 0
Nie do końca wszyscy chyba kumają. To ma być nowy zawód, nowa droga życia, mega powód do zerwania z ćpaniem (chociaż uważam, że nie jestem jeszcze aż tak bardzo wjebany). W każdym razie ten teścik ściągnięty z netu poszedł mi całkiem nieźle i to mnie jeszcze bardziej zachęciło. Dodam, że mam już jeden dyplom licencjata w niezłej szkole, ale w mało praktycznym zawodowo kierunku. A dla techników farmaceutów jest sporo nieźle płatnej pracy.
  • 2372 / 56 / 0
No to dlaczego pytasz nas?
Twoja droga - Twój wybór. Jeśli czegoś naprawdę chcesz, to choćbyś był po detoxie to ten papier dostaniesz.
A do tego ćpuny jak my mamy predyspozycję do tego, więc...

pzdr
Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią - dobrze ryje banie
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.