Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 303 / 1 / 0
Zdarza się tak czasem, że będąc pod wpływem tego lub owego, człowiek w beton przypierdoli. Co Wam najbardziej pomaga na obrzęki? Szukam skutecznego środka na pozbycie się tego dziadostwa. Kwaśna woda, czy może maść rozgrzewająca będzie lepsza?
Uwaga! Użytkownik nomas nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2362 / 29 / 0
altacet
BS
  • 1615 / 28 / 0
Dokładnie - Altacet. W żelu albo w formie tabletek do rozpuszczenia i robienia okładów.

Świetnie ściąga opuchliznę, przyjemnie chłodzi, działa też przeciwbólowo. Wielokrotnie mi pomógł.
  • 303 / 1 / 0
Ja już też skuteczność potwierdzam, dzięki. :-)
Uwaga! Użytkownik nomas nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 984 / 6 / 0
jak masz kase altacet, ale woda z octem też daje rade zajebiście, ja robię okład i zawijam w folię termokurczliwą uszkodzoną kończynę, najlepiej na kilka godzin. Pół na pół ta woda z octem, albo bez zawijania jak sie nie musisz się ruszać.
W chuj daje przyłożenie zimnego zaraz po urazie. Okład z octem i lodem jest niezły. Mógłby ktoś kumaty powiedzieć czym się różni altacet od octu, bo dla mnie jeden chuj, tylko cena inna...

nigdy nie posmarowałbym stłuczenia maścią rozgrzewającą, z rzeczy jakie mogę polecić poza kwaśną wodą to aptekowe smarowidła: aescin i arcalen.
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2012 przez toshiro mifune, łącznie zmieniany 3 razy.
głupio wyszło...
ODPOWIEDZ
Newsy
Hiszpańska policja rozbiła komórkę kartelu. "To była twierdza marihuany"

W ostatnich latach Hiszpania stała się jednym z głównych punktów tranzytowych narkotyków do Europy. Jej strategiczne położenie na Półwyspie Iberyjskim — z długą linią brzegową, portami o ogromnym znaczeniu handlowym i Cieśniną Gibraltarską, przez którą prowadzi kluczowy szlak między Afryką a Europą — sprawia, że kraj ten jest szczególnie narażony na działalność międzynarodowych mafii narkotykowych. Najnowszym tego dowodem jest rozbicie w Walencji komórki tzw. Bałkańskiego Kartelu, jednej z najaktywniejszych organizacji przestępczych Europy Wschodniej.

Rzeszów: policjant zawiódł zaufanie dilera, który proponował mu zioło i zwyczajnie go aresztował

Strzyżowski funkcjonariusz w czasie wolnym od służby ujął 18-letniego dilera, który zaoferował mu marihuanę w zamian za sprawdzenie, czy w pobliżu nie ma policji. Do zdarzenia w Rzeszowie, gdzie policjant przebywał wraz ze swoim krewnym.

Ekstrakt z konopi wykazuje wyższą skuteczność niż opioidy u pacjentów z przewlekłym bólem pleców

Ekstrakty z konopi pochodzenia roślinnego zapewniają lepszą ulgę w bólu oraz inne klinicznie istotne korzyści w porównaniu z opioidami u pacjentów cierpiących na przewlekły ból dolnej części pleców – wynika z danych z badania klinicznego opublikowanego w czasopiśmie Pain and Therapy.