Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 303 / 1 / 0
Zdarza się tak czasem, że będąc pod wpływem tego lub owego, człowiek w beton przypierdoli. Co Wam najbardziej pomaga na obrzęki? Szukam skutecznego środka na pozbycie się tego dziadostwa. Kwaśna woda, czy może maść rozgrzewająca będzie lepsza?
Uwaga! Użytkownik nomas nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2362 / 31 / 0
altacet
BS
  • 1615 / 29 / 0
Dokładnie - Altacet. W żelu albo w formie tabletek do rozpuszczenia i robienia okładów.

Świetnie ściąga opuchliznę, przyjemnie chłodzi, działa też przeciwbólowo. Wielokrotnie mi pomógł.
  • 303 / 1 / 0
Ja już też skuteczność potwierdzam, dzięki. :-)
Uwaga! Użytkownik nomas nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 984 / 6 / 0
jak masz kase altacet, ale woda z octem też daje rade zajebiście, ja robię okład i zawijam w folię termokurczliwą uszkodzoną kończynę, najlepiej na kilka godzin. Pół na pół ta woda z octem, albo bez zawijania jak sie nie musisz się ruszać.
W chuj daje przyłożenie zimnego zaraz po urazie. Okład z octem i lodem jest niezły. Mógłby ktoś kumaty powiedzieć czym się różni altacet od octu, bo dla mnie jeden chuj, tylko cena inna...

nigdy nie posmarowałbym stłuczenia maścią rozgrzewającą, z rzeczy jakie mogę polecić poza kwaśną wodą to aptekowe smarowidła: aescin i arcalen.
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2012 przez toshiro mifune, łącznie zmieniany 3 razy.
głupio wyszło...
ODPOWIEDZ
Newsy
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.