Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 3955 / 147 / 0
podobno olejek bazyliowy a konkretnie znajdujacy sie w nim estragol (methyl chavicol) ma dzialanie psychoaktywne, spozyty w odpowiedniej ilosci wraz z naparem z 5g rumianku (ktory jest inhibitorem czegos tam ;-) ).

trafilem na takie info tutaj: http://herbs.maxforum.org/2010/12/22/th ... basil-oil/

wie ktos cos na ten temat?
  • 6 / / 0
Wiem że nic nie wiem. Na początku zabrzmiało mi to jak palenie pomidora ale twoje źródło wygląda dość wiarygodnie. Gdzie można toto kupić? Spróbowałbym z nadmiaru czasu.
This place is kinda... juicy
  • 3955 / 147 / 0
w zagranicznych sklepach na pewno, chociazby tu:

http://www.oils4life.co.uk/Basil-essent ... l-chavicol

ale pewnie jakis polski tez sie znajdzie, pogoogluj. ;)

jakbys sprawdzal to pamietaj o wczesniejszym wypiciu naparu z 5g rumianku. (ten kupisz w kazdej aptece jak cos)

juz mi sie nie chce zagladac do tego linka z mojego postu ale z tego co pamietam to typ porownywal to do meskaliny. %-D
ODPOWIEDZ
Newsy
Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.