Dyskusja na temat rodziny roślin (Solanaceae) z rzędu psiankowców.
ODPOWIEDZ
  • 137 / / 0
Tak jak w tytule. Miał ktoś z nim styczność ? Zamówiłem kilkaset nasion z internetu(czekam na odbiór), ale nie wiem jak z dawkowaniem. Próbowałem już bieluń dziędzierzawy
ale może bieluń bieluniowi nie równy. Zaryzykuje i na pierwszy raz zarzucę 30 nasion(taka dawka, orientacyjna). Jeżeli po takiej ilości poczuję suchość w ustach i zamulenie to może być dobra alternatywa dla bielunia dziędzierzawego, którego nie da się kupić w sklepach internetowych. Sklep z którego kupiłem. Proszę o jakiekolwiek udzielanie się w tym wątku i na temat Bielunia wspaniałego.

Poprawiono opis wątku - K.P.
Uwaga! Użytkownik Pastelo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2919 / 628 / 0
Chciałem się czegoś o tym dowiedzieć ale wygląda na to, że te 30 nasion było dla autora zgubne. Ktoś ma jakiekolwiek informacje o bieluniu wspaniałym?
serotoninowy pisze:
a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
ODPOWIEDZ
Newsy
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem

Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.