Dyskusja na temat rodziny roślin (Solanaceae) z rzędu psiankowców.
ODPOWIEDZ
  • 137 / / 0
Tak jak w tytule. Miał ktoś z nim styczność ? Zamówiłem kilkaset nasion z internetu(czekam na odbiór), ale nie wiem jak z dawkowaniem. Próbowałem już bieluń dziędzierzawy
ale może bieluń bieluniowi nie równy. Zaryzykuje i na pierwszy raz zarzucę 30 nasion(taka dawka, orientacyjna). Jeżeli po takiej ilości poczuję suchość w ustach i zamulenie to może być dobra alternatywa dla bielunia dziędzierzawego, którego nie da się kupić w sklepach internetowych. Sklep z którego kupiłem. Proszę o jakiekolwiek udzielanie się w tym wątku i na temat Bielunia wspaniałego.

Poprawiono opis wątku - K.P.
Uwaga! Użytkownik Pastelo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3027 / 650 / 0
Chciałem się czegoś o tym dowiedzieć ale wygląda na to, że te 30 nasion było dla autora zgubne. Ktoś ma jakiekolwiek informacje o bieluniu wspaniałym?
"Kocham Was Bardzo" — Marek Kotański
https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków

Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.

Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD

Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.