Ale forum dla narkomanów i dział o amfetaminie to wg. mnie nie miejsce na takie rozmowy.
End of offtopic teraz jest już on-topic :) - surv
zombisztajn pisze:Ja bym wolał pokazać tej osobie że życie bez może być dla niej lepsze aniżeli z wielkim uzależnieniem
Trzymaj fason mała
- Jak tu trzymać fason jak temat na głowę siada ?
http://www.kech.bydgoszcz.pl/index.php? ... &Itemid=24 Głównie obozy dziecięce, ale są i młodzieżowe i dla dorosłych
http://www.gospelmediaproject.pl/ Dymin obozy tylko młodzieżowe, świetna odludna okolica, do najbliższego sklepu 5km
Był ktoś może na jakimś podobnym obozie ? :D
Uwierz we mnie.
Wierzę w was. Wierzę, że nie nadaremnie. Młode pokolenie, ostrzeżenie, życie z gównem nie ciekawsze... To nie koniec, tutaj zacznę.
Jeszcze raz powtórzę, co wpoiło mi podwórze: trzymać się jak najdłużej.
KrwawaMerry pisze:Osobiście jestem niewierząca no ale myślę, że jakaś metoda (oczywiście dla wierzących) to jest, mają tam swoje urojone wsparcie z bogu i jeżeli pomaga im to wyjść z uzależnienia to niech sobie w to wierzą. Jak ktoś chodzi do kościoła tak o, i nie przejmuje tego duchowo to takie argumenty nic nie dają, osoba która naprawdę "czuję" tę religie i wiarę może przez to łatwiej wyjść z nałogu.
Katolicyzm jest niestety plugawym, spaczonym odłamem prawdziwego chrześcijaństwa, choć tak rozpowszechniony, to tak niespójny w swoich naukach i postępowaniu że po prostu odrzuca [mnie] znającego sprawę [różnych religii] z każdej strony.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych
Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.