Moja sytucja wyglada tak, jakis czas temu mnie i kilku znajomych zatrzymala policja, gdyz znalazla przy jednym z nas, zakazany srodek mianowicie marihuane. Po spedzeniu 40 godzin na "dolku" zostalem wypuszczony a jeszcze wczesniej zostaly postawione mi zarzuty, gdyz w domu posiadalem towar o wartosci czarnorynkowej 34zl, kilka lufek, oraz pare ziarenek marihuany(tu sprawa sie komplikuje, gdyz moim znajomym udowodniono handel i sadzenie marihuany, boje sie ze, zostany posadzony o to samo przez to ze mialem te ziarna w domu). Bylem w prokuraturze, otrzymalem wstepny wyrok, czy jak by to ujac. Od zajscia minelo ok 2 miesiecy, listownie otrzymalem, "postanowienie w przedmiocie dowodow" dowody zostaly uznane w sklad, w ktorych wchodzi kilka moich fantow, i 4 razy wiecej niz moich."Ponadto istnieje duze prawdobodobienstwo, ze pozostale przedmioty, zabiezpieczone w trakcie poszukiwan,rzeczy, mogly sluzyc bezposrednio lub posrednio do popelnienia przestepstwa". (postepowanie przygotowawcze chyba juz ma miejsce) Co to znaczy? jak sie do tego odniesc? Dostalem rowniez ponowne przymusowe stawienie sie do prokuratury, czego moge sie tam spodziewac? zostany oskarzony, jak znajomi i bede chcieli wbic mi grupe przestepcza? Jakie pytania moge, tam pasc? czy na przyklad skad wzialem(wolalbym nie odpowiadac na to pytanie, a jesli musze to jak to jakos ominac?) prokurator moze wydac wyrok prawomocny? moge zachowac, zeznania z pierwszej wizyty u prokuratury??
Prosze o szybka odpowiedz, gdyz mam malo czasu, z gory dzieki i pozdrawiam
W celu zmiany zmiany nazwy tematu zgłoś się na PW - PcP
zostaly postawione mi zarzuty, gdyz w domu posiadalem towar o wartosci czarnorynkowej 34zl
Moim zdaniem nie masz szans na oskarżenie o produkcję na podstawie samych nasion.
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom
Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.